Cykelrytteren fra Glyngøre fik jublen til at bryde løs i sommeren 2022. Efter en samlet sejr i årets Tour de France blev den unge dansker modtaget som en folkehelt på en fyldt rådhusplads i København. Nu er han den første af i alt tre finalister i kampen om at blive Årets Sportsnavn 2022.

Jonas Vingegaard har opnået det nok største resultat, enhver cykelrytter kan drømme om. Han skrev sig for alvor ind i idrætshistorien i sommeren 2022, da han susede gennem de københavnske brostensgader og de franske landeveje for til sidst at krydse den ikoniske målstreg på Champs-Élysées i Paris og trække den gule trøje over hovedet som samlet vinder af Tour de France. Desuden vandt han den prikkede bjergtrøje samt to etapesejre undervejs i det tre uger lange cykelløb.

Jonas Vingegaards Tour de France-sejr er for de fleste cykelryttere det største resultat, man kan opnå i karrieren. Men 2022 bød også på etapesejre i Criterium du Dauphiné samt CRO Race og titlen som samlet vinder af Drome Classic og Singapore Criterium.
Nu er Jonas Vingegaard blandt de tre finalister, der kæmper om at blive Årets Sportsnavn 2022. En pris der uddeles i et samarbejde mellem DIF og Team Danmark.

– Det startede med en prolog i Københavns gader og sluttede med en dansker i gult på podiet i Paris. Jonas Vingegaard skrev sig i sommer ind i historiebøgerne som vinder af Tour de France. Og på vejen dertil viste han, at han ikke bare er en stor vinder, men i lige så høj grad en stor sportsmand. Vingegaard erobrede hele cykelverdenen og de danske sportshjerter med sin ydmyghed, sit sportsmanship og allermest med sine fantastiske evner på en cykel. Selvfølgelig er Jonas Vingegaard en af de tre finalister til titlen som Årets Sportsnavn 2022, siger Lars Krarup, der er formand for Team Danmark og med i dommerkomitéen til prisen.

Begejstringen for cykelrytterens flotte præstationer i årets løb er ligeledes stor hos DIF’s formand Hans Natorp, der også er med i dommerkomitéen bag Årets Sportsnavn 2022.

– Jeg er dybt imponeret over Jonas Vingegaards enestående og historiske bedrifter, der endnu engang har sat Danmark på verdenskortet. Vingegaard er opvokset i et land uden høje bjerge, men ender alligevel som samlet vinder af verdens største etapeløb med nogle af de stejleste stigninger i Europa. Han har begejstret danskerne i en grad, som sjældent er set. Han er en rollemodel, der fortjener danskernes hyldest, og han fortjener at være blandt de tre finalister til at blive kåret som Årets Sportsnavn.

De sidste to finalister til Årets Sportsnavn 2022 offentliggøres i de kommende uger, og vinderen kåres ved DR’s sportsshow ’SPORT 2022’, der sendes live fra BOXEN i Herning 7. januar 2023.