Den seneste optælling af hjemløse for 2022 i Fredericia Kommune siger 62. Det er på den baggrund at Kirkens Korshær, Udsatterådet og kirkerne i Fredericia samarbejder om at sætte fokus på hjemløshed under temaet ”Hvad er et hjem?” med forskellige arrangementer i løbet af uge 41.

”Udsatte-ugen” skydes i gang med lystænding for hjemløse i kommunen ved Rådhuset mandag d. 10. oktober kl. 16.00-17.00, hvor repræsentanter for byens politiske liv, erhvervs-, kultur- og kirkeliv siger et par ord om, hvad de forstår ved ”et hjem” og tænde et lys.

I løbet af ugen kan byens borgere skrive deres definition på et hjem på et hjerte, som hænges op på et afpillet juletræ i Rådhusets forhal, sammen med små strikkede huse.

Mandag kl. 19.30 er der også gospelkoncert med ”Voices of the Heart” i Lyng Kirke. Entréen på 50 kr. går ubeskåret til Kirkens Korshærs varmestue i Fredericia via donation fra Lions Fredericia.

Torsdag d. 13. oktober Åbent Hus i varmestuen, samt Krisecenter for mænd, Veteranhjemmet og Solstrålen fra kl. 15.30-17.00. Efterfølgende er der pizza og foredrag om livet på gaden ved PovertyWalk i Sundhedshuset og information om Housing First. Arrangementet slutter kl. 19.00.

Der er også ”Trinitatis Spiser Sammen” (fællesspisning) kl. 17.30 i Trinitatis Sognegård torsdag.

Søndag d. 16. oktober afholder korshærspræst Merete Ørskov ”Hvad er et hjem?” – gudstjeneste i Trinitatis Kirke kl. 10.00, hvor indsamlingen ligeledes går til varmestuen.