Opdateret 10.19:

Jakob Ellemann-Jensen har netop meldt, at han stopper som formand for Venstre, men også at han trækker sig helt fra politik.

– Min person skygger for Venstres resultater i regeringen, og min person skygger for, at Venstre kan komme fremad igen, derfor tager jeg konsekvensen og trækker mig. Jeg genopstiller ikke til landsmødet i november, siger Ellemann-Jensen.

– Stephanie Lose overtager i dag posten som organisatorisk formand for Venstre. Ansvaret for Venstres resort overdrager jeg til Troels Lund-Poulsen. Jeg går til Dronningen og meddeler min afgang som minister. Jeg stopper i dansk politik, men jeg melder mig ikke ud af Venstre og ind i et andet parti. Det er nogle politiske drømme og personlige ambitioner, der er brast, siger Jakob Ellemann-Jensen meget påvirket af situationen.

– Vicestatsminister og økonomiminister Jakob Ellemann-Jensen ønsker at udtræde af regeringen. Han vil blive modtaget i afskedsaudiens på Amalienborg d.d. kl. 13. Statsministeren har indstillet til Hendes Majestæt Dronningen, at forsvarsminister Troels Lund Poulsen udnævnes til vicestatsminister, økonomiminister og forsvarsminister. Troels Lund Poulsen vil indtil videre varetage disse ministerposter. Det meddeler Statsministeriet.

Mandag 09.00:

Hvad sker der?

Venstre indkalder til pressemøde om partiets situation. Venstre har i dag annonceret, at de vil afholde et pressemøde kl. 10. Pressemødets dagsorden er sat til at fokusere på “situationen i Venstre”.

Formand Jakob Ellemann-Jensen vil lede pressemødet, og han vil blive flankeret af Troels Lund Poulsen og Stephanie Lose.

Det er endnu uklart, hvad præcis der vil blive diskuteret under mødet, men med de prominente medlemmer til stede forventes det, at væsentlige udmeldinger eller beslutninger vil blive fremlagt. Mødet kommer i kølvandet på uro i baglandet og blandt flere Folketingsmedlemmer.

Troels Lund Poulsen deltager også i mødet.

Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen er presset fra flere sider, efter han er vendt retur efter sin stresssygdom, samtidig præsterer partiet fortsat meget dårligt i meningsmålinger.