Vejle var udspillet i første halvleg mod AaB, og selvom de spillede sig op i anden halvleg, endte VB med at tabe kampen 1-0 og er dermed fortsat uden sejr i denne sæsons 3F Superliga.

Vejle skulle forsøge at hente en sejr for første gang i sæsonen. Det skete hjemme i Nørreskoven, hvor AaB gæstede dem. Nordjyderne fik senest en sejr mod AGF, og var inden kampen noteret for fem point, hvilket gav dem et andet udgangspunkt end Vejle.

Senest Vejle var i aktion, var mod FC Midtjylland, hvor det blev til et nederlag på 4-1. Det fik konsekvenser for flere af de spillere, der i sæsonen har været faste startere for VB-træner Carit Falchs mandskab. Med for første gang i startopstillingen var Manjrekar James, og på midtbanen var der igen blevet plads til Kevin Custovic, der ikke startede for heldigt ud i debuten mod Randers, hvor han blev pillet ud efter en halv times spil. Ud af startopstillingen var til gengæld gledet Jerome Opoku og Arbnor Mucolli.

VB blev presset i bund fra start. (Foto: AVISEN)

Kampen startede i et hektisk tempo. AaB gav bolden op på midten, og få sekunder efter havde de sikret sig kampens første hjørnespark. Det blev ikke farligt, men det gjorde et hjørnespark, som de tilkæmpede sig efterfølgende, da Kristoffer Pallesen i en forholdsvis fri position fik bolden på feltet og kanonerede bolden mod mål. Skuddet gik dog ved siden af Alexander Brunsts mål.

Tendensen fortsatte. AaB var mere oppe på tæerne end Vejle, der så usikre i spillet langs jorden. De nordjyske gæster erobrede derfor bolden en del gange på midten af banen, og det kastede flere farlige episoder af sig. En af dem var efter et kvarters spil, hvor Frederik Børsting endte med at få bolden i venstre side af feltet og fik afsluttet. Børstings forsøg, der blev sendt afsted i en fri position, ramte dog ikke inden for målrammen og Vejle slap derfor med skrækken.

Efter 28 minutter minutters spil burde AaB være kommet i front. Milan Makaric blev spillet fri i dybden, men Brunst blev den store i duellen, da han vandt den direkte duel mod AaB-angriberen. På en returbold fik Malthe Højholt bolden i feltet, og havde det ikke været for en VB-blokering havde Højholt bragt nordjyderne foran.

Ind kom bolden i stedet efter 33 minutter. Efter længere tids tilløb lykkedes det AaB at komme i front, da Iver Fossum var helt fri inde foran målet. Nordmanden fik bolden ind bag Alexander Brunst, og så kunne jublen bryde ud i Aalborg-lejren.

Fossum bragte AaB i front. (Foto: AVISEN)

Fem minutter senere var AaB tæt på at fordoble føringen, men Louka Prips forsøg fra tæt hold røg over mål, og i stedet var Vejle ved at udligne på sidste aktion i første halvleg. Allan Sousa fik bolden i feltet i en fri position, men brasilianeren fejlvurderede bolden og fik ikke ordentligt ram på den.

Dermed var pausestillingen 1-0 til AaB, der havde domineret det meste af første halvleg og det kom der en reaktion på fra VB-træner Carit Falch. Han skiftede Dimitros Emmanouilidis, Saeid Ezatolahi og Jacob Schoop ud, og ind kom Lukas Engel, Hans Høllsberg og Arbnor Mucolli, og straks gav det nyt liv til Vejle, der kom ud til anden halvleg med et forvandlet udtryk.

Det kastede enkelte chancer af sig i begyndelsen, men helt farligt blev det ikke. I stedet skulle Vejle prise sig lykkelige for ikke at komme bagud med 25 minutter igen, hvor først Jakob Ahlmann bragede bolden mod mål, men Alexander Brunst reddede forsøget. Den løse returbold fik Fossum fat i, men hans forsøg ramte overliggeren.

Det blev en nervepirrende afslutning på kampen for de medrejsende AaB-fans. (Foto: AVISEN)

Med 18 minutter tilbage af opgøret var det Vejles tur til at byde sig til. Vejle fik etableret et pres, og Allan Sousa drev bolden frem. Den brasilianske tekniker blev ikke tacklet, og han fik derfor muligheden for at skyde på mål fra kanten af feltet. Med et venstrebensspark tvang han Jacob Rinne til at parere det nærgående forsøg ud til hjørnespark.

Vejle fortsatte med ar presse på. Wahid Faghir havde taget flere initiativer i anden halvleg, og med 11 minutter igen var han lige ved at komme på måltavlen. Efter et hjørnespark steg den 18-årig angriber til vejrs, men hans hovedstødsforsøg sneg sig akkurat forbi AaB’s mål.

I de sidste fem minutter satsede VB hele butikken. Ind kom den engelske debutant Pierrick Brandon, der erstattede Kevin Yamga, og dermed var der tale om en klar satsning med at skifte en offensiv spiller ind i stedet for en forsvarer. Lige lidt hjalp det, da VB ikke lykkedes med at blive farlige i den sidste del af kampen og endte med at tabe 1-0.

Med nederlaget er Vejle Boldklub fortsat på sidstepladsen i Superligaen, hvor de er noteret for et point efter fem kampe. Næste gang VB skal i aktion er på mandag på udebane mod FC Nordsjælland.