Danmark glipper EM-finalen efter et nederlag på 29-25 til Spanien, der taktisk fik sat et forsvar op, som danskerne havde det svært ved.

Efter at have gået et hvil til Mikkel Hansen, Mathias Gidsel og Magnus Saugstrup mod Frankrig, var danskerne igen tilbage i den sædvanlige opstilling, men det var ikke til at se fra start.

Den ene fejl efterfulgte den anden for danskerne, der i starten af opgøret skulle prise sig lykkelige over at have Niklas Landin på mål. Den danske anfører pillede de spanske skytter, og på trods af usikkerheden angrebsmæssigt, var danskerne derfor foran 2-1 efter otte minutter.

Ved stillingen 3-2 efter 11 minutter fik landstræner Nikolaj Jacobsen nok. På trods af en føring ville han have skik på Danmarks angrebsspil, og ud gik Rasmus Lauge, der sammen med resten af den danske bagkæde ikke fik spillet til at flyde.

Det gav en føring på 7-4 efter 17 minutter, og det fik den spanske bænk til at reagere med en timeout. Ind på banen kom rutinerede Joan Canellas, der fik skudt spanierne tilbage i kampen angrebsmæssigt. Det spanske forsvar blev ved med at være aggressivt, og det fik lukket ned for Mathias Gidsel og Mikkel Hansen, og derfor fik spanierne halet ind på danskerne, der ved pausen førte 14-13.

I anden halvleg fortsatte det spanske momentum. Nikolaj Jacobsen gravede dybt i den danske værktøjskasse. Der blev forsøgt med Jacob Holm i angrebet og syv mod seks, men intet ville lykkedes. Når danskerne fik sat fine chancer op, stod i stedet Gonzales de Vargas i vejen i det spanske mål.

Spanien kom foran 17-16 og derfra fik de oparbejdet en føring på tre mål, som danskerne ikke for alvor fik svaret igen på. Flere gange var muligheden der for at komme på minus en, men når chancen var der, diskede Vargas op med en stor redning. Særligt Emil Jakobsen var dyr i den henseende, da han brændte to helt frie chancer.

Danmark var med seks minutter igen bagud 25-22, og derfor satsede danskerne hele butikken i slutningen af opgøret, men det hjalp ikke. Det endte med en spansk sejr på 29-25, og dermed skal Danmark spiller bronzekamp på søndag.