AGF ser ud til at glippe den erklærede målsætning om top-6, og det kan være dødsstødet til holdets træner, David Nielsen.

I april 2021 blev Stig Inge Bjørnebye ansat i AGF, og siden har der ligget flere kontroverser og luret i luften mellem ham og David Nielsen, baseret på udtalelser i medierne.

David Nielsen har siden 2017 været cheftræner i AGF, hvor han har skubbet AGF til at være på et andet niveau end i perioden før, at han kom til klubben, hvor der var et uforløst potentiale i Smilets By, hvor ambitionerne er at være med i toppen af dansk fodbold.

I denne sæson har AGF ikke ramt den i skabet. AGF overvintrede udenfor mesterskabsplaceringerne, men efter især tilgangen af Jack Wilshere lød spådommen, at AGF ville komme buldrede bagfra. Det er ikke sket‚ og senest tabte aarhusianerne skuffende til FC Nordsjælland, hvor holdets ellers sikre førstevalg i målet, Jesper Hansen, droppede to gange. Det betyder, at AGF’s videre skæbne i denne Superliga-sæson er ude af deres egne hænder.

Der resterer to kampe af grundspillet, og AGF skal gøre rent bord i dem begge, mens Randers på sjettepladsen skal tabe deres to resterende kampe til Silkeborg og SønderjyskE. Det er et scenarie, der er svært at læne sig opad, og derfor er det mest realistisk, at AGF skal ud at spille om overlevelse i Superligaen, og det stemmer ikke overens med klubbens ambitioner.

AGF ser sig selv på et niveau, der spiller med om medaljer, og konsekvensen kan David Nielsen få at føle på tætteste hold. En sportschef har det med at ville sætte sit eget hold med trænere og spillere, og med Nielsens præstation i denne sæson, har nordmanden en undskyldning for at få den nuværende træner sparket ud af vagten.

At det skulle gå så galt, som det gør nu, lå ikke umiddelbart i kortene. I sidste sæson endte AGF på fjerdepladsen i Superligaen med sikker afstand ned til både femte og sjettepladsen. I slutspillet gjorde de ganske vist ikke det store sportslige, da de ikke formåede at vinde mod top-3 holdene, men aarhusianerne gjorde deres pligt og vandt over FC Nordsjælland og Randers FC i de opgør, som betød at AGF sikrede sig fjerdepladsen. AGF skulle med fjerdepladsen ud at spille om at komme i Conference League mod AaB, og efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence lykkedes det AGF at vinde. Den europæiske kampagne i denne sæson blev dog langt fra en succes, da AGF røg ud til upåagtede Larne fra Nordirland, og det har formentlig også kogt suppe på Stig Inge Bjørnebyes bord.

Hvis AGF ikke formår at levere et mirakel, og får sneget sig med i mesterskabsspillet på et yderste mandat, er Bjørnebyes suppe kogt over, og det ender formentlig med at betyde, at David Nielsen er fortid i AGF til sommer, selvom han har været med til at stabilisere AGF over de seneste år.

Når man kigger på en afløser til David Nielsen er det svært at komme med et kvalificeret bud på en afløser. Tidligere har AGF, uden succes, haft udenlandske trænere tilknyttet, men de oplagte danske trænernavne hænger ikke på træerne. Et af de mest hotte træneremner i Danmark er Kent Nielsen, men hvorfor skulle han skifte et succesophold i Silkeborg ud med AGF? Derfor kan det ende ud med, at Stig Inge Bjørnebye må trække på sit netværk og kigge udenfor de danske grænser, hvis David Nielsen skal ud af vagten.