Statsminister Mette Frederiksen mødte et stærkt fællesskab i Fredericia hos de ældre, og så kom hun med stor lydhørhed. Borgmesteren var også meget tilfreds med den ros, statsministeren gav Fredericia for projektet.

Borgmester i Fredericia Kommune, Steen Wrist (S) deltog i dagens statsministerbesøg i Fredericia. Han modtog sammen med de øvrige fremmødte socialdemokrater, Mette Frederiksen, inden de var på en rundvisning og senere i fællessalen.

– Statsministeren var forbi, og fik lov til at se et stærkt fællesskab, hvor Karl Einar og Jonna meget glædeligt viste deres bolig frem. En ting er jo en bolig, noget andet er alt det, der er omkring det fællesskab her. Jeg tror, at det, jeg tager med mig, det var, at der var lydhørhed, om hvordan man måske, kunne gøre det her meget mere rundt i Danmark, sagde Steen Wrist og forklarede:

– Vi er glade for statsministerens ros omkring boligpolitikken i Fredericia på ældreområdet. Det vi har gjort er, at vi over nogle år, har sat nogle penge af. For at lave sådan noget her i Fredericia, hvor det er almennyttigt, så skal vi sætte penge af til det, der hedder kommunal grundkapital for ellers kan det ikke lade sig gøre at lave den her model.Vi vil gerne videre ud af den vej, så vi vil også fremadrettet sætte penge af til at lave de almennyttige seniorbofællesskaber.

Populær boligform bekæmper ensomhed

Borgmesteren er heller ikke i tvivl om, at boligfællesskaber som Købmagergade Seniorbo er med til at levere meget andet end bare en bolig. Derfor er det populært at bo sådan.

– I Fredericia er der alene 600, der ønsker sig en bolig ligesom Jonnas og Karl Einars og i øvrigt de 50 andre, der bor her. På forrige byrådsmøde har vi haft en sag på dagsordenen, hvor vi igen vil lave et alment nyttigt seniorbofællesskab, og jeg håber bestemt ikke, at det er en af de sidste ansøgninger, vi får fra boligforeningerne. Jeg tror på, at de her seniorbofællesskaber, det er det bedste middel til at bekæmpe ensomhed, sagde Wrist.

Borgmesteren gav også udtryk for, at den fredericianske model afhjælper ensomhed.

– Ensomhed er selvfølgelig invaliderende og ødelæggende for den enkelte, men faktisk også katastrofalt for samfundet, og det som man oplever herinde, det er, hvor gode de er til at tage vare på hinanden, og hvor gode de er, til at holde sig i gang sammen. Tænk, hvis bare det var en kommunal opgave. Det er en langt bedre måde, som det her fællesskab kører på, og ingen kommune eller andet fællesskab kan gøre det stærkere, end det, de selv skaber, sluttede Steen Wrist.

Læs også