Statsminister Mette Frederiksen rejser til Bruxelles torsdag den 24. marts for at deltage i et ekstraordinært NATO-topmøde. Formålet er at drøfte den alvorlige sikkerhedspolitiske situation i Europa, NATO’s respons og løbende tilpasning som værn om de allieredes sikkerhed.

Senere samme dag deltager statsministeren i et møde i Det Europæiske Råd, der varer til og med den 25. marts. Topmødet vil have fokus på den aktuelle situation i Ukraine. EU-ledere vil også have en strategisk drøftelse af EU’s sikkerheds- og forsvarsdimension. Derudover vil der bl.a. være fokus på energi, herunder udfasning af russisk gas og håndtering af de høje energipriser.

Statsminister Mette Frederiksen udtaler:

– Det er afgørende, at vi i NATO og EU står sammen om et robust modsvar mod Putins brutale krig i Ukraine. Vi må hele tiden tage de nødvendige skridt for at forsvare vores fælles sikkerhed og frie verden. Det er vigtigt, at vi løbende tilpasser NATO’s afskrækkelse og forsvar til forandringerne i det sikkerhedspolitiske miljø. Og vi skal fortsat sikre den bedst mulige støtte til Ukraine. Det transatlantiske sammenhold er stærkt, og NATO’s og EU’s modsvar går hånd i hånd. På EU-topmødet vil der også være en drøftelse med USA’s præsident Biden, hvilket understreger den tætte koordination over Atlanten. I EU skal vi fortsat stå sammen om de hårdest mulige sanktioner over for Rusland samtidig med, at vi i fællesskab sikrer ordentlige rammer for de millioner af ukrainere, der lige nu er på flugt fra krigen.