Lad os passe på fremtiden, stod der på den store bus, som statsminister Mette Frederiksen i dag ankom i, da hun skulle besøge Købmagergade Seniorbo i Fredericia. Statsministeren var ikke i tvivl efter at have været på rundvisning. Det er fremtidens boligform for mange seniorer.

Det var tydeligt at se på de fremmødte, at dagens gæst ikke var hvem som helst. Med stor respekt tog de imod landets statsminister, der gav sig tid til at hilse på de mange fremmødte DSU’er, socialdemokrater og ældre beboere fra seniorbofællesskabet. Statsministeren var da også meget tilfreds med, hvad hun så i dag i Fredericia.

– Først og fremmest har jeg set et utrolig dejligt fællesskab med en masse seniorboliger, hvor boligstandarden er høj, og hvor man passer ordentligt på hinanden. Jeg tror på mange måder, at det er fremtidens boliger for mange seniorer, der er i hvert fald mange, der gerne vil bo her, og ventelisten er lang, sagde Mette Frederiksen (S).

Efter rundvisningen ventede der mange spørgsmål til Mette Frederiksen, der var glad for spørgelysten.

– Det man altid får ud af at stille sig op i en forsamling, når man er landets statsminister og hører efter er, at man hører, hvad der ligger folk mest på sinde. Vi var forbi forskellige ting i dag, men sundhed fyldte en del. Inflation fylder selvfølgelig en del. Det var nok i virkeligheden det, der fyldte mest, fortalte Mette Frederiksen, der også modtog spørgsmål fra det mangeårige medlem af Fredericia Byråd, Henning Due Lorentzen, der ønskede at gøre opmærksom på, at socialdemokratiet også har arbejdet for frihed for ældre.

Foto: AVISEN

– Det synes jeg egentligt, jeg siger, når jeg kan komme til det, selvom det ikke er en debat, der har fyldt meget i valgkampen, men det er altid godt at blive mindet om, hvor man kan være endnu tydligere. Jeg er meget enig. Selvfølgelig skal der være frihed i vores ældrepleje, og det er der i lovgivningen i dag, og det kan vi godt få endnu mere af, sagde Mette Frederiksen.

Mette Frederiksen i midten med Jonna og Karl Einar, der viste deres bolig frem. Foto: AVISEN

Senere tirsdag gæstede den tidligere statsminister og nuværende leder af Moderaterne Fredericia. Det var et signal om, at man kan noget i Fredericia

– Jeg mener bestemt, at Fredericia kan noget. Jeg har fulgt Fredericia gennem mange år. Fredericia har også været førende på at blive længst muligt i eget liv, når man bliver gammel, der sker mange gode ting i Fredericia. Heldigvis har den nuværende regering gjort mange ting for Fredericia, fordi Fredericia kan jo ikke alt selv. Vi har flyttet uddannelser til og fået placeret et skattecenter i byen, det håber jeg da, at borgerne har med i baghovedet, når de skal hen at stemme den 1. november, sluttede statministeren.

Læs også