Efter et svært år med coronakrise måtte Middelfart Kommune aflyse nytårskuren på grund af nedlukning, men nu kunne man holde et arrangement i godt vejr foran rådhuset.

Borgmester Johannes Frydslund Jensen tog imod de mange gæster på Nytorv, der i dagens anledning var blevet indhegnet, så de fremmødte kunne vise behørig coronapas ved indgangen. Pladsen blev fyldt af erhvervsfolk og andre Middelfartborgere, der kunne hyggesnakke ved opsatte borde, mens der blev serveret vand, boblevin og små anretninger.

Borgmesteren var i godt humør, da han indtog scenen for at holde sin tale. Her kunne har starte med at byde velkommen til den nok første – og sidste sommerkur:

– Som bekendt var det ikke muligt at gennemføre den traditionsrige nytårskur på Hindsgavl Slot. Men det er en stor glæde, at vi nu igen kan mødes analogt. Endda udenfor, og lige her i hjertet af Middelfart.

På trods af at der i den seneste tid har været kraftige regnbyer på uforudsigelige tidspunkter, var kommunen så heldige med vejret, at det både var tørvejr og lunt. Jensen benyttede lejligheden til at takke de fremmødte erhvervsfolk og foreningsfolk for deres indsats, og han understregede at de knap 400 fremmødte var betydningsfulde for Middelfart.

God stemning til sommerkur (Foto: AVISEN)

Efter en lang periode med nedlukninger og aflysninger af ellers traditionsrige sammenkomster, var de fremmødte tydeligvis glade for igen at kunne samles og snakke løst og fast. Hen over bordene blev der snakket forretning, status og udfordringer, mens der var musikalsk indslag fra scenen. Johannes Lundsfryd Jensen konstaterede, at Middelfart var lykkedes med de store ambitioner, herunder at byen er blandt Danmarks hurtigst voksende kommuner målt på indbyggertal, sælger erhvervsjord som aldrig før og er den eneste fynske kommune, der skaber flere arbejdspladser på trods af de store udfordringer i 2020.

Underholdning og netværk (Foto: AVISEN)

– Vi har vores smukke Lillebælt, kulturhistorien, kronvildtet og marsvinene, og det er vigtigt, men for at vokse skal her også være være arbejdspladser og boliger – og på det område er der sket rigtigt meget de sidste fire år, sagde Jensen til publikum.

Herefter nævnte han flere konkrete eksempler på fornyelse og vækst, herunder en ny bydel med plads til 1000 nye borgere bag rådhuset ved Trafikhavnen, hvor man i næste uge kan præsentere vinderen af visionskonkurrencen for området.

Veloplagt borgmester (Foto: AVISEN)

– Jeg vil på Byrådets vegne sige tak til alle jer, der er med til at gøre Middelfart Kommune til et attraktivt sted at bo. Blandt andet gennem de mange foreninger og klubber, som skaber en kæmpe værdi og udgør en hjørnesten i vores kultur- og fritidstilbud. Og også til virksomheder, som investerer i udviklingen og et varieret udbud af boliger og skaber flere arbejdspladser, sagde borgmesteren.

I sin afslutning kom Johannes Lundsfryd Jensen ind på det kommende kommunalvalg i november, hvor han opfordrede borgerne til at deltage i demkratiets festdag, på vegne af hele byrådet.