Der var ikke så meget at komme efter. FC Fredericia, kom så og sejrede mod Jammerbugt i, hvad der var en forunderlig kamp, der blev afviklet på to forskellige dage pga. vejrholdene.

FC Fredericia skulle efter planen have været færdige med udekampen mod Jammerbugt lørdag ved 16-tiden, men i stedet skete det stik modsat. Omkring det tidspunkt valgte dommeren at udsætte kampen på ubestemt tid, da det blev vurderet, at vejrforholdene ikke var til at spille videre.

På det tidspunkt var de første 45 minutter spillet, og FC Fredericia var kommet i front med et mål efter en halv times tid. Målet blev sat ind af Christian Tue efter et gennemspillet angreb, hvor Samson Iyede spillede Anders Holvad, der fik lagt bolden til rette for Tue, der resolut sparkede bolden i mål.

Jammerbugt, der er nyoprykker, var i 2. division kendt for deres dødbolde, og kampen igennem truede de FC Fredericia i en del af spillet, men fredericianerne havde læst på lektien og stod imod. Der var enkelte situationer, hvor Alexander Nybo var på vagt, og måtte træde i karakter, men udover det var FC Fredericia i fuld i kontrol.

Det gjaldt også i anden halvleg, der blev færdigspillet mandag. FC Fredericia var tilfredse med resultatet og stod derfor lavere på banen end, hvad der normalt ville være tilfældet. Der blev luret på omstillinger, og netop det endte med at blive kampafgørende, da FC Fredericia var kyniske.

Efter 85 minutter drev Samson Iyede bolden frem og løb hele vejen op i Jammerbugts felt, hvor han spillede Oliver Olsen helt fri, og sikkert sparkede Olsen bolden i mål til 2-0. Et par minutter senere slog FC Fredericia kontra igen, og denne gang var Kristian Kirkegaard målscoreren, da han med sit første sæsonmål scorede til slutresultatet 3-0, som betyder, at FC Fredericia er noteret for syv point efter tre kampe.

Der var fremgang at spore for FC Fredericia i forhold til den seneste kamp i 1. division mod Nykøbing. Det opgør endte 4-4 efter, at FC Fredericia ikke havde styr på den defensive organisation, men mod Jammerbugt var det en gennemført indsats i begge ender af Michael Hansens tropper.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

UB = Uden for bedømmelse (ikke nok på banen)
00 = Dumpet
02 = Bestået
4 = Jævn god præstation
7 = God præstation
10 = Flot præstation
12 = Fremragende præstation

Alexander Nybo (7): Var sikker i alle sine indgreb. Tidligere har han haft det svært med indlæg og dødbolde generelt, men mod Jammerbugt var der ingen slinger i valsen.

Christian Ege Nielsen (7): Solid præstation i midterforsvaret af anføreren, der i de sidste ti minutter blev rykket op på midtbanen.

Jeppe Gertsen (7): Styrmanden i forsvaret fandt sig bedre til rette end det var tilfældet mod Nykøbing.

Erik Nissen (7): Selvom han spiller i den “forkerte” side i forhold til, at det optimalt set er en venstrebenet, der skal være venstre midterforsvarer, slap han godt fra det. 

Alexander Jensen (7): Tog fine offensive løb, og blev ikke for alvor presset defensivt.

Mathias Kristensen (4): Han var ikke så markant en faktor, som i de tidligere opgør, men allerede nu ligner han en stor gevinst for FC Fredericia.

Valance Nambishi (4): Var heldig med ikke at begå et straffespark med et kvarter igen ved stillingen 1-0. Nambisih nedlagde klodset en Jammerbugt-spiller i feltet, men fløjten forblev tavs. 

Christian Tue (7): Fik den første startplads i 1. division i den her sæson, og det udnyttede han til at score. Bortset fra målet var Tue dog ikke iøjnefaldende.

Nicolaj Ritter (7): Man ved, hvad man får med Ritter. En solid præstation, hvor bundniveauet er højt, og det var igen tilfældet mod Jammerbugt, hvor han bød sig godt til offensivt også.

Samson Iyede (7 – Man of the Match): Var involveret i de to første mål, og har virkelig lagt lag på sit spil i den nye sæson.

Anders Holvad (7): Selvom han ikke scorede, så spiller han en vigtig rolle. Havde næstsidste fod på 1-0 målet, og var derudover en god opsspilsstation.

Ingen af FC Fredericias indskiftede spillere spillede nok til at opnå en bedømmelse.