De foregående 4 år har socialdemokraterne haft flertal i kommunalbestyrelsen, og dermed har de haft det største ansvar for, at det er gået så galt med borgmesterproblemerne.

Ydermere kan vi vist konstatere, at især Søren Larsen, Ole Steen Hansen, Lars Ejby Pedersen, Steen Wrist Ørts, Christian Bro og John Nyborg har haft det største ansvar for miseren, da de vist var en form for bonkammerater med Jacob Bjerregaard Jørgensen og derfor formodentlig var orienteret om det hele og med i aftalerne. Underligt nok har vi ikke set en eneste af dem tage ansvar for noget som helst. Det eneste, vi ser, er, at Steen Wrist går ud og truer med politianmeldelse, og Søren Larsen påstår, man begår karaktermord. Så kan vi jo spørge, hvilken karakter Søren Larsen mener, der er blevet myrdet?

Vi hører hovedsageligt fra Socialdemokratiet, at de går ind for åbenhed og ordentlighed, hvorefter de lukker ned, og hovedparten af de opstillede har vel fået mundkurv på, så det kun er ”spidserne”, der må udtale sig til pressen. Det er det man i socialdemokratiet her i Fredericia kalder demokrati og transparens. Det er kun ”farmand”, der må udtale sig, alle de små skal samtykke og tie. At de finder sig i det forstår man ikke. Hvis man som kandidat til kommunalbestyrelsen vil noget med sin kandidatur ud over præstigen og pengene, så må man da åbne munden og spidse pennen. Har f.eks. Bente Ankersen overlevet sine år i kommunalbestyrelsen ved blot at løbet med som det tynde øl?

Jeg tror, at vi er mange, der gerne vil høre fra ”de små” i socialdemokratiet. Har I overhovedet noget, I vil ud over præstige og penge samt få lov til at være ”stemmekvæg” for ”farmand”?

Der kan ikke opfordres nok til, at alle kandidater til KV21 kommer offentlig på banen og debatterer i åbenhed. Venstre og Enhedslisten samt Dansk Folkeparti er fremme med debat og synspunkter. Ligeledes er Konservative og Socialistisk Folkeparti ude i offentligheden ivrige for at debattere vores fælles fremtid.

Det kan vel ikke tænkes, at Socialdemokratiet holder sig tilbage på grund af skam og skyldfølelse over, at de har brugt vores fælles penge på egen uduelighed? Eller er det ren hovmod?

Jens Jørn Pedersen · Sanddalvej 4 · Fredericia