Fredericia Musicalteater og Portal Nordisk Musicaludvikling præsenterede Smagen af musicals på Fredericia Musicalteater den 4. juni 2022, et kik i maskinrummet, siger de. Jeg siger et kik ind i nærmeste fremtid, da det var resultatet af maskinmesterens arbejde, der fremførtes.

Smagen af musicals gav publikum indblik i, hvordan man der arbejdes med musicals, da der var flere i spil. I betragtning af skuespillerne startede med læseprøver om mandagen og allerede på 6. dagen kunne fremvise endda gode eksempler på deres kunst, viser publikum kan glæde sig store oplevelser i løbet af året, godt gået, siger jeg.

Trods et manuskript i hånden var store dele af replikkerne indlært og de ofte svære vokaler virkede meget sikre, en pragt præstation af deltagerne på denne korte tid. Af medvirkende var bl.a. Søren Bech-Madsen, Jacob Damsgaard Ditlev, Line Staun Jensen, Thomas Jensen, Alberte Honnicke Kyst, Rikke Lillevang, Christine Sonnich Moller, Katrine Skovbo og sikkert flere denne anmelder ikke fik noteret. Yderlig bør nævnes instruktører Michael Skytte Nielsen og Maria Skuladottir samt kapelmestre Christian Berg og Morten Gildberg-Hansen.

Lyden i det lille teater var også perfekt afstemt til de mange dialoger, men ikke mindst fremstod alle sangnumre i harmoni med musikken.

De medvirkendes vokale talenter er uovertruffen og den gode treklang i flere af harmonierne er overraskende god og en oplevelse ud over normalen, kunne dette fremføres i Christianskirkens gode akustik, ja så ville musikken virkelig nå til himlen.

En forskelligartethed blev fremvist for publikum i første akt. Lys mig op, Jomfrurejse og Diogenes. 3 store og forskellige stykker der indeholdende god skuespillerkunst i denne anmelders øje og i særdeleshed gode sange fremført af gode vokalister der var velvalgt.

I andet akt var der desværre en aflysning grundet sygdom, men ideen om dig og syng for mig var oplevelser. Hvad kan publikum forvente? I hvert fald et alsidigt repertoire med meget forskellige handlinger fra teenagerudfordringer til pirateri.

Fællesnævnere er rigtig gode sange, flot fremført. Handlinger der rammer bredt, ikke nødvendigvis noget for alle hertil var bredden i handlingerne nok for stor. Akkompagneret af enten guitar, piano eller backing track i de forskellige scener, skabtes en stemning der matchede skuespillet.

En form for buffet kalder teaterdirektør Ferry Hogeboom det? Ja, det det fremførte er spiseligt for enhver, det viser talentmassen og forskelligheden fornemt, om programmet holder i bredden vil kun tiden vise. Der er noget for enhver smag i historierne, det vil være uretfærdigt at bedømme noget ud fra det spinkle grundlag.

Men det var interessante smagsprøver og vi glæder os til mere, og den endelige hovedret. Et spændende 3. og 4. kvartal venter det fredericianske teaterpublikum.