Nye og mere voldsomme angreb på Kiev forventes i takt med at russiske styrker er set i store kolonner. Samtidig er flygtningestrømmen mod Polen fortsat voldsom.

Ruslands forsvarsministerium har advaret befolkningen i Kiev om at der nu kommer “præcisionsbombninger” af byen. I forskellige videoklip der florerer på de sociale medier og internationale medier, kan man se også boligblokke, der er ramt af bomber. Også klip af russiske forsyningskøretøjer der er blevet ramt af ukrainske soldater, indikerer krigens alvorlige konsekvenser. Rusland er fokuseret på at komme ind i de ukrainske byer, hvorfra modstanden fra den ukrainske hær og befolkning er stærkest. Den ukrainske forsvarsminister har sagt, at russerne vil gennemføre et “psykologisk angreb” på den ukrainske befolkning.

Det er samtidig også i den forbindelse, er der er stor risiko for at civile kommer i skudlinjen. Den ukrainske befolkning og regering har reageret med trodsighed og svoret at man vil forsvare landet mod den russiske invasion. De vestlige lande har besluttet at sende forsyninger og våben til Ukraine, herunder også Tyskland, der indtil denne konflikt har haft en konsekvent politik om ikke at bistå i krige.

Ifølge FN er der indtil videre omkring 660.000 mennesker, der er flygtet fra det krigsramte land. Billeder, tv og videoer viser mange børn, unge og kvinder blandt de flygtende. Den ukrainske præsident Volodymyr Zelensky er Ruslands hovedmål, og han fortsætter med at optræde trodsig og kampgejstrig. I dag optrådte han via et videolink for det europæiske parlament, hvor han fik stående ovationer. Han appellerede til at Ukraine bliver optaget i EU.

Kampene fortsætter udover Ukraine, hvor de russiske styrker er overlegne i antal, mens de ukrainske styrker lader til give stor modstand. Sandsynligheden for at Vladimir Putin ønsker at indsætte et dukkeregime, der er loyal overfor Moskva er stor, hvorfor nedkæmpelsen af Kiev, men ikke mindst at få elimineret den ukrainske præsident, Zelensky, er det overordnede mål for hans angreb på nabolandet.