Der er opstået lange ventetider i kølvandet på beslutningen om at overføre køreprøverne fra politiet til færdselsstyrelsen. Karina Lorentzen er enig i, at der er et problem, og hun har kontaktet ministeren, som hun mener glider af på problemstillingen.

– Den her sag er faldet mellem to stole. På politiets område er det ikke incitamenter til at gøre mere, fordi de skal af med området, og på Færdselsstyrelsens område står man og tripper i starthullerne og venter på overdragelsen, så de kan gøre noget. Samtidig har corona ikke gjort noget godt for ventetiderne, men nogen skal jo tage altså ansvar for problemet, og lige nu må det være justitsministeren, siger SF’s retsordfører Karina Lorentzen.

Allerede før sommer kontaktede Karina Lorentzen justitsministeren, men nu gør hun et forsøg igen.

– Jeg har nu bedt om at få at vide, hvor mange køresagkyndige, der reelt er til rådighed, så vi kan se om der er færre eller om det alene er corona, der er problemet. Og så har jeg spurgt til, om man ikke kan få HK’ere til at medvirke til teoriprøverne i stedet for de køredagkyndige. Det er jo nok ikke en herregård af timer, men måske kan det frigøre noget mere tid for de køresagkyndige til at lave køreprøver i stedet, forklarer hun.