Fredericias borgmester Steen Wrist og folketingskandidat Jens Jonatan Steen var lørdag taget til Kolding Storcenter for at høre om koldingenserne bakker op om Kolding Byråds beslutning om at dumpe slam i Lillebælt.

I forbindelse med Kolding Kommunens projekt om udvikling af Marina City vil der blive opgravet bundmateriale, som efter planen skal dumpes i Lillebælt på en klapplads lige udenfor Trelde Næs.

 

Borgmester i Fredericia Kommune, Steen Wrist og Folketingskandidat, Jens Jonatan Steen var denne aften kørt til Kolding Storcenter.

– Vi oplevede stor opbakning til forsvaret for Lillebælt i Kolding hertil aften. Der er fuld opbakning til at stoppe klapningen i fantastisk unikke Lillebælt. Kolding Kommune bør finde et bedre alternativ, Miljøstyrelsen skal droppe klapningsgodkendelserne og vi skal alle sammen værne langt mere om den natur vi efterlader til de kommende generationer. Lillebælt er ikke en skraldespand, siger folketingskandidat Jens Jonatan Steen.

– Lillebælt er alvorligt udfordret af især kvælstofudledning og klapning. Iltsvindet er alvorligt og dyrelivet 34 efterhånden stærkt begrænset. Det kræver at alle indbyggere og kommuner omkring Lillebælt går sammen om at stoppe klapningen og sende et klart signal om at det skal være slut nu. Den kamp vil jeg kæmpe videre på Christiansborg, slår han fast.

Det glæder borgmesteren i Fredericia, at flere vil kæmpe for Lillebælt.

– Debatten om klapning af havneslam fylder heldigvis meget i Fredericia. Men jeg synes, det er vigtigt, at den debat også bliver taget udenfor kommunegrænsen, og at vi får sat Lillebælt på dagsordenen på Christiansborg. Jeg håber, at der kommer generelt forbud på dumping af slam i Lillebælt, siger Steen Wrist.