Restaurant Marsvinet slog i september 2020 dørene op for første gang på Marinaen i Middelfart. Selvom det første års tid har budt på nedlukninger og restriktioner ser Claus Hansen tilbage på et år, hvor det er gået over al forventning.

Claus Hansen skiftede direktørstolen i banken ud med en ny tilværelse sidste år. Han tog noget af et karriereskifte, da han gik ind i restaurationsbranchen og åbnede Restaurant Marsvinet sammen med fire gode forretningspartnere. Nu kan restauranten snart snart fejre et års fødselsdag.

– Vi har haft stor opbakning, og det har især været til arrangementer, hvor vi har lavet inden- og udendørskoncerter, samt skaldyrsaftenen. Jeg synes, at vi har holdt mange ting i kog samtidig, og vi har haft musik hver torsdag, hvor vi kan se, at folk gerne vil komme, fortæller Claus Hansen.

Med brancheskiftet har det givet en helt anden hverdag for Claus. Han er gået fra at sidde i en kontrolleret verden med tal og rapporter til at blive afregnet ved kasse et på en helt ny måde. Men det er livsbekræftende, og han elsker det.

– Der er virkelig afregning ved porten, hvis du ikke leverer det, du skal. Man kan ikke komme og have en halvdårlig dag, da gæsterne så kommer til at få den samme oplevelse, siger Claus Hansen.

Opbakningen til Restaurant Marsvinet er især kommet fra de lokale, men Hansen og co. mærker også, at der kommer gæster fra andre byer.

– Det er eksempelvis fra Fredericia, Aabenraa, Silkeborg, Vejle og København. Flere har gjort stop her undervejs på deres tur til Skagen, hvor det passede med, at de skulle ind at spise. Så havde de hørt om os, og de blev ikke skuffet, da kiggede forbi. Turisterne fra vores eget område har også været gode til at komme her, og i løbet af sommeren har vi haft besøg af tyskere, hollændere, belgiere og franskmænd. Det har været sjovt, men man får brugt sine timer, konstaterer Claus Hansen.

Menukortet tæller et overflødighedshorn fra smørrebrød til frokost, stjerneskud, pariserbøf og husets burger. Med andre ord, det er holdt i en simpel, dansk stil, og det er faldet i kundernes smag.

– Jeg synes desuden, at det er helt fantastisk og godt gået, at vi i første forsøg rammer vores menukort, på den måde som, vi gjorde det. Det er også flot, at vi har fået musikken til at spille, hvor Bent Frandsen (medindehaver, red.) har været et stort aktiv. Vi ramte måden at afvikle det på uden at øve os. Vi havde heller ikke testet udendørspladsen, inden vi brugte den, og så kan det godt være, at vi har lavet Rock Under Broen mange gange, men det her er noget andet. Det var kun meget små justeringer, som vi skulle lave, siger Claus Hansen, der nyder sin nye gesjæft:

– Når jeg står op hver dag, så glæder jeg mig. Jeg skal ikke bruge de første tre timer på at se noget om lån fra i går, det er en fornøjelse. Man kan åbne døren, se vandet og skibene, der sejler til og fra. Så er man perfekt i gang med dagen. Vi er godt hjulpet af, at vi har et stærkt team i køkkenet, der laver god mad. Vi har 110 gæster en sommeraften, hvor der er fyldt, og der fungerer køkkenet også, siger han.

Claus Hansen hæfter sig især ved det kundeflow, som restauranten har formået at skabe på kort tid. Reelt set har Restaurant Marsvinet kun haft åbent i samlet set syv måneder på grund af nedlukningen, der er bagsiden af medaljen i det første års tid.

– I den tid gjorde jeg rent, og det var selvfølgelig irriterende, men det var det jeg kunne. Efter genåbningen blev vi lidt presset med arrangementer, da folk gerne vil os, og det er virkelig fedt, siger Hansen.

Restaurant Marsvinet har fra start lagt sig fast på, at man kan sidde så længe man vil ved bordet, og det er der en særlig grund til.

– Vi sælger kun bordene én gang pr. aften, så det er ikke noget med, at man skal ud efter halvanden time. I forhold til køkkenet har jeg forsøgt at dosere det, så det er spredt ud og der ikke kommer alt for mange på samme tid, siger Claus Hansen.

Bag Restaurant Marsvinet er fem ejere med vidt forskellige baggrunde, og det har vist sig at være en succes, hvor Claus Hansen har stået med rollen som restauratør.

Det har været godt, da vi har haft forskellige idéer, og vi har hjulpet hinanden hvor vi kan. Jeg synes, at vi er et rigtig godt team. Skal vi skaffe noget, så er der altid en, som kender nogen eller kan ordne det.

– Fra start var det tanken, at de fem var med forskellige baggrunde, herfra kom de gode ideer og alt sådan noget. Der er ingen der har blandet sig i hverdagen. Jeg synes, at Bent Frandsen skal have ros for at have været her, og jeg synes, vi er et godt team alle sammen. Skal man skaffe noget, så er det rart, at der er fire andre, der kender nogen, som kender nogen eller ordner det. Mange virksomheder kæmper og står ret nede i banken, og sådan har det ikke været hos os, hvor vi har kunnet hjælpe hinanden. Ingen af os er gået fra hus og hjem, og ingen skylder noget. Det gør, at forretningen er sund at drive, da vi ikke har noget, som der skal afbetales på, siger Claus Hansen og slutter med at løfte sløret for, hvad fremtiden byder på:

– Vi har mange gode idéer. Vi er bedst til at tænke nyt og skabe noget. Vi har eksempelvis haft succes med udendørskoncerter, og det kan vi lave flere dage. Det kan også være, at vi laver flere skaldyrsarrangementer. Til det første kom 150 gæster og var imponeret over niveauet. Vi havde besluttet, at det skulle spille, og så spurgte de, om vi laver det igen. Folk spørger allerede nu om Mortens Aften, og når vi reklamerer med, at vi laver noget der, så er jeg sikker på, at det også bliver en succes og alle kuverterne bliver revet væk.