På papiret lignede det, at Randers ville få det svært imod Galatasaray, mens FCK skulle til tyrkiet og blot hente et udgangspunkt, der kunne bruges i returopgøret. Men begge hold viste torsdag aften, at de kan spille med på den store europæiske scene.

Randers spillede på hjemmebane imod storklubben fra Tyrkiet, Galatasaray, i første opgør af to i Europa League-kvalifikationens playoff-runde. Det var et kamp, som endte 1-1, og det var helt klart Thomas Thomasbergs tropper, som kom bedst ud til kampen til trods for den høje fanvolume fra de 2000 fremmødte tyrkiske fans.

Derfor blev det også en kold spand vand i hovedet, da tyrkernes Kerem Akturkoglu scorede til 1-0 efter 26 minutter af første halvleg. Randers gav ikke op og fortsatte de gode takter, hvilket endte med en scoring fra Frederik Lauenborg efter ti minutter af 2.halvleg.

Det blev også kampens slutresultat, og det samlede opgør er derfor helt åbent inden returopgøret i Tyrkiet torsdag i næste uge.

Derudover sikrede FC København sig en flot udebanesejr imod tyrkiske, Sivasspor, der endte 2-1. Der var en del muligheder for, at FCK kunne bringe sig foran i 1.halvleg, men det blev først i 2.halvleg, hvor der kom mål. Her kom storspillende Kevin Diks på måltavlen, hvilket er hans femte af slagsen i ti opgør i FCK-trøjen.

Udeholdet kunne dog ikke nyde føringen i lang tid, da tyrkerne svarede tilbage med et mål blot fire minutter efter. FCK’erne fik dog dæmpet stemningen, idet Jens Stage fik scoret til 2-1 og blev kampens matchvinder.

Det blev også kampens slutresultat, og dermed kan FCK med minimum uafgjort i Parken på torsdag sikre sig en billet til gruppespillet i Conference League og dermed blive det fjerde danske hold i et europæisk gruppespil i denne sæson.