Der er glædens dag i Høje Taastrup, men i Fredericia er der mange frustrede medarbejdere, der må vinke farvel til jobbet. Over det næste år flytter PostNord alle aktiviteterne fra Sydjyllands brevterminal i Fredericia til brevterminalen i Høje Taastrup. Det sker for at følge med udviklingen i de danske brevmængder.

Over det næste år vil PostNord arbejde mod en omstrukturering af sine brevsorteringsakvititeter. Som et resultat af de faldende brevmængder, vil to danske brevterminaler for fremtiden blive samlet under et tag i Høje Taastrup.

– Vi har løbende tilpasset vores struktur i takt med digitaliseringen i Danmark, og vi er nu et sted i udviklingen på brevmarkedet, som betyder, at vi bliver nødt til at omstrukturere yderligere. Derfor slår vi nu vores to brevterminaler sammen, hvor vores store terminal i Høje Taastrup fremover vil kunne håndtere niveauet. I dag bliver 3 ud af 4 breve sendt fra Sjælland, og derfor er det naturligt at slå sorteringen sammen her, siger Michael Frølich, vicedirektør og ansvarlig for brevforretningen i PostNord Danmark.

Siden år 2000 er brevmængden i Danmark faldet med omkring 80 procent. I dag bliver der sendt ca. 700.000 breve om dagen i Danmark, og over de næste ti år forventes mængden at falde til ca. 300.000 breve om dagen. Faciliteterne på PostNords 16.000 kvadratmeter store brevhterminal i Transportcenteret i Høje Taastrup på Sjælland har derfor både kapaciteten og teknologien til at varetage den fremtidige sorteringsopgave for den danske post.

Frem mod sommeren 2023 vil aktiviteterne løbende blive flyttet fra Sydjyllands brevterminal i Fredericia til Høje Tåstrup.

De berørte medarbejdere er informeret på medarbejdermøder, og PostNord samarbejder tæt med de faglige organisationer om at finde den bedste løsning for de enkelte medarbejdere fremadrettet.

– Det er altid trist at skulle sige farvel til dygtige medarbejdere som resultat af en restrukturering af organisationen. Vi arbejder på at finde de bedste muligheder sammen med vores medarbejdere og de faglige organisationer, for at finde en god løsning for alle og sikre, at de, der bliver berørt, får den nødvendige støtte i forbindelse med processen, siger Michael Frølich.

PostNords brevterminal i Fredericia beskæftiger i dag omkring 200 ansatte.