Når Johnny Madsen og hans band 26. august spiller på den tidligere kaserne midt i Fredericia, sker det efter opvarmning ved skrammelrock-orkestret Padlock Chain. Den fredericianske kvartet har altid følt et musikalsk slægtskab med mesteren fra Fanø. Så de er mere end almindeligt glade for aftalen.

– Vi glæder os til at hilse på Johnnys publikum. Vi forestiller os, at de har en høj skrammelrock-tolerance. Og så skader det jo heller ikke, at vi lige sikkerhedstjekker fadølshanerne en sidste gang, inden Johnny går på, siger Padlock Chains bassist, Kenneth Madsen.

Padlock Chain er uklædeligt stolte over at agere opvarmning på en Johnny Madsen Band-koncert.

– Det er en stor ære for os. Johnny er jo en vaskeægte legende. Hans musik og tekster og live-energi er i en klasse for sig, og vi har fulgt ham i mange år. Både live og på plade. Faktisk stod jeg midt i opvasken derhjemme og lyttede til Madsens gamle Udenfor Sæsonen-album, netop som meddelelsen løb ind om, at vi nu skal dele scene med manden. Sådan kan verden være lille og stor på samme tid, siger Padlock Chains forsanger, Peter Friis Autzen.

Padlock Chain fejrer i år deres første 25 år sammen som band. Det sker ovenpå et år, hvor der har været længere mellem snapsene, end der plejer at være, fordi byfester, privatfester, festivaler og alt muligt andet var aflyst.

– Vi har sagt nej til at spille internet-afstands-corona-koncerter, for skrammelrock fungerer bare bedst ved rigtig kontakt, hvor man synger, hopper, skråler og skåler sammen. Derfor har vi holdt os i forholdsvis ro indtil for nylig. Imens har overtrækket på tålmodighedskontoen vokset sig enormt stort. Også derfor er det herligt at blive inviteret med til Madsens fest på den gamle kaserne: Når man er i rock-underskud, er han mandEN at opsøge. Vi ser virkelig frem til en aften med skrammelrock, gode energier, kolde fadøl og varme mennesker. Kort sagt: En rigtig, rigtig, rigtig god aften, siger Peter Friis Autzen.

Koncerten med Johnny Madsen Band løber af stablen torsdag 26. august. Dagen efter spiller Carpark North på den gamle kaserne. Lørdag 28. august er Midt Om Natten og Nicklas Ejby på plakaten. Tre dage i træk med musik, arrangeret af EventC.