En overraskelse i fredagens opgør mellem Fremad Amager og SønderjyskE gør, at FC Fredericia er under pres før søndagens opgør på udebane mod Næstved. Et pointtab vil betyde, at der er længere op til den anden side af nedrykningsstregen inden før denne spillerunde startede.

Det kører ikke for FC Fredericia. Holdet spillede i det store hele en fornuftig kamp på udebane mod Hvidovre i den seneste spillerunde, men der kom ikke noget pointmæssigt output, selvom spillet var til det. Det er en bekymrende tendens, at FC Fredericia i den sidste del af kampen ved flere lejligheder har sat point over styr, og det skete altså igen mod Hvidovre.

Næstved er oprykker, men det har ikke været til at se. De har kurs mod top-6 og med en prominent mand på trænerbænken i form af Peter Bonde har de skrabet 27 point sammen i 15 opgør. Til sammenligning har FC Fredericia hentet 12 point, og der er derfor ingen tvivl om, hvem der har favoritværdigheden, når opgøret fløjtes i gang i Næstved.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

FC Fredericia kan dog hæfte sig ved, at Næstved er inde i en lille downperiode. I de seneste fire kampe er det blevet til en sejr, et nederlag og to uafgjorte, og det vidner om, at Næstved kan være til at tale med, hvis FC Fredericia rammer et fornuftigt niveau, som det var tilfældet mod Hvidovre. Til forskel fra den kamp kræver det, at der undervejs ikke kommer indviduelle fejl, hvilket har være en tendens set over en bred kam i det meste af sæsonen.

De få gange, hvor FC Fredericia ikke har dummet sig med individuelle fejl undervejs, har holdet fået belønning for det på pointtavlen. I det store hele har FC Fredericia nemlig ikke spillet decideret ringe, men holdet lider under at mangle noget pondus på den sidste tredjedel af banen, og derfor kommer en enkelt personlig fejl til at koste, når man selv har svært ved at score mål.

adp-as.dk

En af tendenserne mod Hvidovre var, at Adam Jakobsen var god til at skabe chancer. Den næste del af den proces bliver, at der er skarphed, når der afsluttes, og det var der ikke de to gange, hvor Jakobsen burde være blevet tildelt en assists mod Hvidovre. Både Frederik Carstensen og Patrick Egelund havde ikke indstillet sigtekornet rigtigt, men er det til gengæld tilfældet mod Næstved, kan der være point i vente for FC Fredericia, som med en sejr vil være á point mod Hobro på tiendepladsen.

Der er kampstart mellem Næstved og FC Fredericia klokken 13:00.