Middelfart og Kolding Kommune har netop vundet en pris i Danmarks vildeste kommune.

Siden miljøminister Lea Wermelin i februar 2021 kickstartede konkurrencen om at blive Danmarks ”vildeste” kommune, er det væltet frem med vilde blomsterbede, højt græs, kilometerlange kvashegn og stenrev overalt i landet.

I halvandet år har alle landets 98 kommuner knoklet for at skabe mere vild natur både til lands og til vands i kampen for at vinde titlen og én mio. kr. til mere vild natur.

I august snævrede juryen med Morten D.D. Hansen, Søren Ryge Petersen, Vicky Knudsen, H.P. Geil, Sofie Graarup Jensen, Philip Hahn-Petersen, Lydia Callesen og Signe Normand feltet ind til 10 finalister. Og danskerne har efterfølgende haft mulighed for at stemme på deres favorit til at vinde konkurrencen.

I Naturcenter Amager fandt kåringen sted mandag, hvor der skulle findes vindere i kategorierne:

  • Et stort projekt
  • Et vedvarende projekt
  • Et intelligent projekt
  • Et nytænkende projekt
  • Et engagerende projekt

Middelfart og Kolding Kommune var nomineret i kategorien et stort projekt sammen med Tønder og Fredensborg, men inden de to førstnævnte kommuner, der har projektet sammen, blev kåret som vindere, holdt Lea Wermelin en åbningstale.

– Det er et arbejde, der kulminerer i dag. Baggrunden er dog også lidt alvorligt. Det går den gale vej for vores natur, både i verden, men også herhjemme. Der er svimlende tal at komme med, jeg vil ikke gøre det til et kursus, da mange af jer her har styr på det. Vi står til at miste en million dyre- og plantearter. I Danmark på 40 år har vi mistet tre millioner fugle i det åbne land.  Konkurrencen giver håb. Når man står over for krise kan man gøre to ting. Man kan se opgivende ud eller smøge ærmerne op. Vi har valgt at gøre det sidste. I har smidt havehandskerne og blæser til kamp for naturen, forklarede Wermelin blandt andet inden, at priserne blev uddelt.