Den 1.december 2020 lød overskriften: Fredericia Kommune køber Messe C for 62,25 mio. kr. Man brugte den stærke kommunekassebeholdning til at financiere købet med et ønske om, at Fredericia kunne bevare en fremtrædende position som konference- og messeby. Nu er politikerne klar til at sælge MesseC.

Danmarks tredjestørste messecenter Messe C danner hvert år rammen om store messer, konferencer og events, som tiltrækker mange tusinde gæster til Fredericia. Sådan skal det også være på den anden side af Corona. Derfor besluttede Fredericia Byråd mandag den 30. november at købe det hårdt ramte Messe C’s bygninger og grund. Nu er situationen dog en anden. Kommunen skal spare 67 millioner kroner, og selvom kassebeholdningen i kommunekassen er robust, så bliver der set på alt.

Karsten Byrgesen (D) var indstillet på at købe MesseCs bygninger i sin tid for at redde centret. Nu vil han og flere af hans politiske kolleger sælge MesseC-bygningerne igen, men det skal være på et ordentligt grundlag.

– Vi skal godt af med bygningerne og sende pengene tilbage til borgerne. Vi ønsker at bruge kommunens tid og penge på kernevelfærden. Det er ikke kernevelfærd at eje et messecenter. Det er heller ikke kernevelfærd at have byrådsmedlemmer i bestyrelsen derude. Vi sælger kun, hvis vi kan få den rigtige pris, siger Karsten Byrgesen. Se hele interviewet med ham her: