Let’s go er et nyt projekt, der sætter fokus på at få flere unge til at dyrke mere idræt i foreningerne

Fredericia Kommune har sammen med Fredericia Idrætsråd modtaget 3 mio. kr. i projektstøtte fra Novo Nordisk Fonden til at motivere byens 11-12 årige til mere idræt i Fredericia. Projektet hedder Let’s go og henvender til elever på 5. og 6. årgang i Fredericia.

– Idræt er sundt, og det er især gavnligt i forhold til indlæring, hor den fysiske aktivitet styrker de kognitive evner som i forhold til problemløsning og sproglige færdigheder. Derfor er jeg glad for, at Novo Nordisk Fonden har gjort det muligt at tilbyde mere idræt til elever på mellemtrinnet, siger Susanne Bjerregaard Mørck, formand for Kultur- og Idrætsudvalget.

Susanne Bjerregaard Mørck. (Foto: AVISEN)

Let’s go er to forskellige indsatser, som gør det muligt at prøve forskellige idrætsgrene af.

Den første indsats er en idrætsfestival, hvor idrætsforeningerne i Fredericia har mulighed for at præsentere de unge for en række idrætsgrene. Idrætsfestivalerne bliver holdt lokalt i de lokale skoledistrikter i uge 36 – 38.

Den anden indsats er et idrætspas til ”Bland-Selv-Idræt”, hvor idrætspasset giver adgang til tre gratis forløb for alle elever på 5. årgang. I ”Bland-Selv-Idræt” kan den unge selv vælge imellem de aktiviteter, som der er med i tilbuddet. Der bliver et seks ugers forløb af tre omgange i løbet af henholdsvis 2021 0g 2022. 

Idrætspasset kan bruges af både nybegyndere, let øvede eller erfarne udøvere og evt. også på tværs af køn.

Let’s go skal få flere til at dyrke idræt i foreningerne

Ole Steen Hansen. (Foto: AVISEN)

Foruden interne samarbejdspartnere i Fredericia følges projektet tæt af Idrættens Analyseinstitut(Idan), som fra projektstart skal evaluere og monitorere projektets resultater. Projektet har fokus på at opbygge fællesskaber og idrætsaktiviteter, der gør det sjovt og motiverende at tage del i bevægelsesfællesskabet, hvilket Idan blandt andet vil måle og analysere på. 

– Alle Fredericias skoler er en vigtig del af projektet – især i samarbejdet omkring de unge, for hvem foreningslivet ikke er et naturligt valg. I den forbindelse ønsker vi at undersøge muligheden for, hvilken rolle skolerne og herunder pædagoger og lærer eksempelvis vil kunne spille i formidlingen af idrætten som et bidrag til fællesskab og samvær, siger Ole Steen Hansen formand for Børne- og Skoleudvalget.

Projektet er løber over en 2-årig periode, fra august 2020 og frem til august 2022. Projektet er blevet til i samarbejde mellem Fredericia Idrætsråd, Børn og Unge samt Kultur & Idræt.

Fakta

Skoledistrikterne, der er med i projektet, er Kirstinebjerg, Ullerup Bæk, Erritsø, Fjordbakke og privat skoler i Fredericia Kommune.