Alle 6. klasses folkeskoleelever i Fredericia Kommune har projektet Byg og Hyg, hvor Bülows Makerspace danner rammerne til en dag, hvor der er fokus på håndværksuddannelserne. Tirsdag var eleven Malene på værkstedet, og hun er en af dem, der overvejer en håndværksmæssig uddannelse.

Formålet med Byg og Hyg er, at eleverne ser alle uddannelsesmulighederne, og via et samarbejde mellem folkeskolerne, Fredericia Håndværkerforening og Business Fredericia er det blevet sablet på bene. I dag var formanden for håndværkerforeningen, Michael Kristensen, til stede i Makerspace, hvor han sammen med borgmester Steen Wrist (A) fortalte om de mange muligheder og deres egen baggrund.

Fingrerne kom hyppigt i vejret, da der var spørgsmål til Steen Wrist og Michael Kristensen, som under deres oplæg tit inddragede eleverne. (Foto: AVISEN)

Til at starte med var eleverne ikke informeret om, at Wrist er byens borgmester, og de skulle derfor gætte, hvad han er. Der blev gættet på forskellige håndværk indtil, at der kom ledetråde, som førte hen til, at Steen Wrist er Fredericias borgmester. Efterfølgende talte borgmesteren til eleverne, hvor han blandt andet sagde:

– Jeg er faktisk positivt overrasket over, hvor mange der kigger mod en håndværksmæssig uddannelse, mange siger de bare skal på gymnasiet, men der er mange muligheder og noget af det skal I have i hænderne i dag, sagde Wrist og fortsatte:

– Det handler om at lave noget man synes er spændende. Jeg håber, at I finder nogen spændende ting og det er helt okay, når man går i 6. klasse og ikke ved hvad man vil. Det er fedt at mange af jer har drøm om noget med sport som håndbold og svømning, men jeg håber, at når I drømmer, tager en uddannelse. Hvis man kigger på os her i dag, da jeg krydsede nogen og 30 år, kan man ikke længere være fodbold- eller håndboldspiller, men det med at lave noget, når man bliver ældre, skal man have en uddannelse til.

Fodboldspiller eller håndværker, eller måske endda begge dele? Det er nogen af de ting, som eleverne skal tage stilling til. (Foto: AVISEN)

I dag var det 6.A fra Fjordbakkeskolen afd. Taulov, der var til Byg og Hyg. Malene var en af dem, der allerede inden oplægget havde en idé om, hvad hun vil uddanne sig ti.

– Jeg er lidt i tvivl, men det står mellem bager og konditor, men jeg vil gerne være fotograf i min fritid, siger Malene.

En af de muligheder, som Michael Kristensen nævnte, var at kombinere en studentereksamen med en uddannelse, altså en såkaldt EUX. Det er også noget som Malene har i tankerne.

– Min bror går på HF, men jeg tænker at gå på en EUX og tage en konditoruddannelse, da jeg bruger meget af min fritid på det, siger Malene.

Malene lyttede til de mange indtryk, som Steen Wrist og Michael Kristensen gav, da de talte. (Foto: AVISEN)

Der blev lyttet ivrigt til oplæggene fra Steen Wrist og Michael Kristensen, og det, der blev sagt, gjorde indtryk på Malene.

– De gjorde mig faktisk lidt i tvivl med de mange muligheder, men med EUX får man flere ting og bliver ikke låst, siger hun.

At Malene nævner bager og konditor-uddannelsen er ikke en tilfældighed. Hun fremhæver det, at hun godt kan lide at få følelser frem i kager.

– Jeg har bagt hele mit liv, og min mor er god til at lave brød, så jeg er vokset op med det, siger Malene.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer