Martin Henriksen har valgt at trække sig fra DF’s hovedbestyrelse grundet, at Morten Messerschmidt er blevet formand.

Martin Henriksen tabte tilbage i januar kampen om formandsposten i Dansk Folkeparti, og han har også trukket sig som folketingskandidat, og nu tager an yderligere et skridt.

– Jeg har siddet i hovedbestyrelsen under Pia Kjærsgaard, da hun var formand, og jeg har siddet der, mens Kristian Thulesen Dahl var formand. Men jeg kan ikke med troværdighed sidde i ledelsen sammen med den nye formand, da jeg grundlæggende ikke respekterer ham, siger Martin Henriksen til Ekstra Bladet.

Det nu forhenværende medlem af hovedbestyrelsen overvejer dog ikke at melde sig ud af partiet.

– Det er jo et ganske rimeligt spørgsmål, og de færreste ville nok tro mig, hvis jeg påstod, at jeg ikke overvejede det. Men lige nu er jeg altså bare et almindeligt menigt medlem. Det er mit svar her i dag. Så må vi se, siger Martin Henriksen.