Det første event til årets Art Festival i Fredericia er udover det sædvanlige. I samarbejde med Karvil Biler og andre gode lokale kræfter skal kunstnerne Emil Staggemeier, Erik Møller Jørgensen og Johnny Gilberg male en Ford Mustang MarkE og en Hyundai IONIQ5 lige midt på Rådhuspladsen i Fredericia.

Eventet finder sted den 29. oktober fra kl. 9.30-14.00 og alle er naturligvis velkomne til at kigge forbi og følge med i maleriet. Jonas Bogø Madsen, salgschef ved Karvil Biler fik idéen og er spændt på at følge processen undervejs, men selvfølgelig også på at se de færdige resultater. Jeg tænkte over, hvordan Karvil Biler kunne bidrage til Fredericia Art Festival, siger Jonas Bogø Madsen, og selvfølgelig skulle det være noget med biler, smiler han.

Jeg fandt hurtigt ud af, at flere andre lokale virksomheder også gerne ville være med i legen. Og så var det nemt. Amstrup Skilte folierer bilerne, så der kan males direkte på dem og malerfirmaet Sv. Aage Hansen & Sønner leverer alle materialer til brug for projektet. Det er så fedt, at vi står sammen om kulturen i Fredericia, slutter Jonas Bogø Madsen.

Festivalleder Johnny Gilberg skal selv dekorere den ene halvdel af Hyundai’en med naivistisk junglemotiv, mens Erik Møller Jørgensen, kendt fra det fredericianske kunstmiljø, maler den anden halvdel. Emil Staggemeier maler selv hele Ford Mustangen i sin farverige og let genkendelige stil.

Johnny Gilberg er taknemmelig for ”gaven” og er sikker på at bilerne vil skabe opmærksomhed om Fredericia Art Festival, når de kommer til at køre rundt i lokalområdet indtil festivalen. Vi deler også årets flotte Art Festival magasin ud på Rådhuspladsen den 29. oktober, siger Johnny Gilberg og tilføjer, at man selvfølgelig også kan købe billetter til festivalen denne dag.

Fredericia Art Festival finder i år sted den 11.-13. november og som sidst vil der være kunst i alle mulige afskygninger og på et meget højt niveau.


Alle tre kunstnere glæder sig til dette sjove event og håber at mange kigger forbi.