Borgere fra Middelfart og omegn har siden april i år vist Middelfart og deres lokalområder frem. Det har de gjort ved et såkaldt instagram ’Take-Over’. Her har borgerne på skift haft adgang til VisitMiddelfart’s instagram profil, hvor de har delt opslag, billeder, videoer og stories dagligt.
I 7 dage af gangen, har hver borger kunnet give sit helt personlige bidrag til, hvordan Middelfart og omegn bedst bliver præsenteret for omverdenen.

– Borgerne er de bedste til at vise Middelfart og omegn fra sit ypperste”, udtaler Majbritt Chambers turistchef i VisitMiddelfart. ”De kender de hemmelige spots, de gemte oaser og det helt særlige fra deres lokalområde. De er i stand til at vise netop deres favoritter frem, på en unik og særlig måde. Det gør det autentisk og ægte.

Inspiration fra Geocaching
Inspirationen til VisitMiddelfart’s instagram ’Take-Over’ koncept har turistchef Majbritt Chambers hentet fra Geocaching. Her er det netop private, der opretter egne steder for en ny Geocache, som de private personer synes er unik eller helt speciel. Netop for at give andre mennesker mulighed for at besøge og opleve deres favoritsted.

VisitMiddelfart’s ”Take-Over”-koncept
VisitMiddelfart har udarbejdet en guideline til hver ’Take-Over’-person, som har lyst til at være del af konceptet. Konceptet er blevet introduceret på VisitMiddelfart’s sociale medier, hvor lokale borgere er blevet opfordret til at bidrage. På den måde har VisitMiddelfart fundet passionerede borgere, som gerne vil dele deres billeder fra området.
– Borgerne bor forskellige steder i kommunen, og på den måde har de præsenteret et bredt udsnit af Middelfart og omegn. Og der er plads til endnu flere instagram ’Take-Overs’, fortæller Majbritt.

– Så mangler dit lokalområde at blive præsenteret eller dit favoritsted, så er der nu en god anledning og mulighed for at vise dit område frem fra sin bedste side, opfordrer Majbritt.

En af de lokale borgere, som har bidraget med en uges ’Take-over’ er Dafne Nielsen:

– Lige siden jeg var barn og boede i det vestjyske, har Middelfart været et yndet søndagsudflugtsmål for min familie. Det er dog først efter, jeg flyttede hertil, at jeg har fundet ud af, hvor meget Middelfart har at byde på, fortæller Dafne og fortsætter:
– Jeg nyder, igennem mine billeder, at inspirere andre til at se alle de ’skatte’, Middelfart gemmer på. Både de åbenlyse, men også de gemte – de små ting, som vi måske ikke lige ser, hvis vi ikke er opmærksomme på dem. Det har været en stor ære for mig at vise Middelfart og områderne frem på VisitMiddelfart’s Instagram-kanal.  At få lov til at være en del af “Take-over” konceptet. Jeg elsker at tage billeder, jeg elsker Middelfart, og jeg elsker i særdeleshed at skabe en bevidsthed hos andre om at se det smukke område, vi bor i, slutter Dafne.

Ny Instaspot-rute
Sammen med VisitMiddelfart er de lokale borgere også ved at udvikle den mest Instagram-værdige rute. Det er en rute, som gæster og turister kan følge. På den måde får de kendskab til de lokale spots og gemte oaser, som borgerne anbefaler.