FHK var tæt på at hente point, da de i slutminutterne fik presset til Skjern til det yderste. Vestjyderne endte dog med at holde hovedet koldt og vinde med 28-26.

FHK var mandag aften i aktion for sidste gang på udebane i denne sæsons slutspil. Modstanderen var Skjern, og trods det faktum, at FHK for tredje gang ud af tre mulige, spillede på et ikke særlig publikumsvenlig tidspunkt, var der igen en busfuld fra HK Ultras afsted. De kunne se, at deres fredericianske helte, der på papiret ikke havde det store at spille for, kom bedst fra start og efter 13 minutter var i front med 6-5.

Det speciel det offensive forsvar anført af Lasse Balstad, der gjorde ondt på Skjern. I den anden ende spillede FHK bolden rundt med kløgt, og ventede på, at chancen bød sig, men som første halvleg skred frem, begyndte de at brænde chancer og lave fejl.

Det gjorde, at Skjern på tre minutter fik lavet fire mål. Det fik Jesper Houmark nok efter 16 minutter, da Skjern havde bragt sig foran med 9-7. Timeouten fik FHK tilbage på rette kurs. Angrebsmæssigt begyndte FHK igen at spille med større sikkerhed i spillet, selvom det stadig ikke var helt i top. Det var det til gengæld heller ikke hos Skjern, der havde svært ved at få bolden forbi Emil Tellerup.

adp-as.dk

Reaktionen kom fra Skjern-bænken efter 27 minutter ved sillingen 12-11. Efterfølgende tvang FHK Skjern ud i et langt angreb, og havde det ikke været for første halvlegs helt store profil, Lasse Mikkelsen, havde FHK fået chancen for at udligne. Med et projektil fra den anden verden kanonerede han sit femte mål ind, og scorede til 13-11. I den resterende del af første halvleg fik begge hold scoret en enkelt gang, hvilket betød, at pausestillingen var 14-12 til Skjern.

Fra anden halvlegs gik Skjern i stå angrebsmæssigt. Særligt Eivind Tangen havde det svært skudmæssigt, og det profiterede FHK godt af. Tellerup fik taget fra på den norske skytte, og det gjorde, at FHK fik udlignet til 15-15 tre minutter inde i anden halvleg. Angrebsmæssigt var det Cornelius Kragh, der førte an, og med drøn fra distancen fik han skudt FHK tilbage i opgøret.

Skjern trak dog fra igen. Med otte minutter tilbage af opgøret var Skjern foran 24-22, og med tre minutter igen kom de foran 27-24. Det skete efter, at Robin Haug med to redninger i træk fik pillet FHK-skytterne. Skjern-træner Mathias Madsen forlangte timeout, men det blev ikke til Skjerns fordel.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

FHK gik i helbanepres, og to gange i træk reddede Jens Fredsgaard helt frie chancer. Med knap et minut igen reducerede Cornelius Kragh til 27-26 på straffekast, og det fik FHK til at gå tilbage i et fladt forsvar. Med 18 sekunder igen appellerede FHK for en angrebsfejl på Lasse Mikkelsen, men fløjten forblev tavs. Derfor var tvungen til at lade Skjern skyde, og det lykkedes Jørgen Rasmussen at få scoret til slutresultatet 28-26.

På søndag spiller FHK deres sidste kamp i slutspillet, hvor Mors-Thy er modstanderen.