Politiet gennemfører landet over målrettede indsatser på skolevejene i ugerne 32 og 33. Det sker i forbindelse med skolestart, hvor mange tusinde børn har første skoledag, hvilket betyder, at mange små, nye og urutinerede trafikanter bevæger sig rundt i trafikken.

Ved skolestart-kontrollerne i 2020 sigtede politiet mere end 7700 trafikanter, hvor langt hovedparten var bilister, som overskred den tilladte hastighed på skolevejene.

• 7.078 hastighedsovertrædelser på skolevejene.
• 118 voksne benyttede ikke sikkerhedssele og i 72 tilfælde var børnene ikke fastspændt
• 87 benyttede mobiltelefon under kørslen

”Det er vigtigt at køre hensynsfuldt på skolevejene, hvor tusindvis af børn færdes hver dag. Hvert år stopper vi desværre alt for mange bilister, der kører for stærkt, som har glemt at bruge sele på dem selv og deres barn, er uopmærksomme eller som undlader at respektere diverse forbudsskilte ved skolerne. Det handler om tryghed og sikre skoleveje og derfor gennemfører vi også kontroller i år”, siger Christian Berthelsen, politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Nogle bilister har for travlt med at bringe deres egne børn sikkert i skole. De udviser ikke hensyn over for andres børn, der som fodgængere eller cyklister er på vej til skole. Derfor vil politiet igen i år ved anvendelse af manuelle kontroller og Automatisk Trafik Kontrol sætte ind for at medvirke til sikring af skolevejen og skride ind over for trafiksyndere.