Fredag aften tørner ligaens nummer to mod nummer ni, når FC Midtjylland byder Silkeborg IF velkommen på MCH Arena. Midtjyderne har fire sejre i bagagen, og det tyder på, at Bo Henriksen har knækket koden til, hvordan den offensive del af truppen skal blomstre.

Anders Dreyer, Gustav Isaksen og Junior, der er ude med rødt kort til aftenens kamp, har vist fortrinlige takter, hvilket har udmøntet sig i både mål og assists.

De møder Kent Nielsens mandskab, som har stået organiseret og stærkt i startfasen i sæsonen, hvor det er blevet til tre clean sheet i fem kampe. Det bliver derfor et opgør, som definerer mandskabernes styrke til at forsvare og angribe i en duel, hvor der er to dygtige og karismatiske cheftrænere på sidelinjen.

Ligeledes bliver det en uhyggelig affære i Odense lørdag aften, når de forsvarende mestre, Brøndby IF, skal spille mod OB. Hjemmeholdet fra Odense har ikke vundet siden deres sæsonpremiere, og dermed har deres formkurve været svingende og bestået af uafgjort og nederlag.

Men chancen for at hente en sejr er ikke umulig, da de møder et svækket og såret Brøndby-mandskab, som har adskillige profiler ude med skader og corona-smitte. Endvidere har de forsvarende mestre ikke fundet takterne i den nye sæson, hvor de senest tabte 1-0 mod FC Nordjsælland på hjemmebane.

Brøndby har scoret flere mål end fem hold, der ligger over dem i tabellen, og dermed har holdets største svaghed været den defensive organisering. Desuden skal holdet fra Vestegnen i aktion igen onsdag aften, hvor de skal spille en skelsættende kamp for deres sæson, når Salzburg kommer på besøg i en Champions League-kvalfikation-kamp.

Derfor står cheftræner, Niels Frederiksen, over for et stort dilemma, når han skal dosere energien i truppen, så de kan opretholde den samme intensitet i to kampe på fem dage.

Et hold, som også skal have europæisk fodbold in mente, er førerholdet i rækken, Randers FC. De spillede torsdag aften en glimrende hjemmebanekamp imod storklubben fra tyrkiet, Galatasaray.

Derudover er Thomas Thomasbergs tropper et sprudlende og selvtillidspræget mandskab, som endnu ikke har tabt en kamp i årets Superliga. Det kan dog ende søndag klokken 14, når gæsterne fra Aalborg træder ind på den kronjyske grønsvær.

Aab så gode ud mod Vejle Boldklub i mandags, hvor de spillede den bedste 1.halvleg i rigtig lang tid. Derfor kan det blive en svær opgave for Randers, hvis udeholdet kan videreføre takterne fra den forrige kamp.

FC København er også et mandskab, som stadig er ubesejret i Superligaen, og den stime kan fortsætte søndag eftermiddag, når Sønderjyske kommer på besøg. Til trods for at Haderslev-klubben har set stabile ud i de indledende runder, så er FCK i så god forfatning, at de er storfavoritter til opgøret.

Der er også rift om startpladserne, og dermed har spillerne i den københavnske trup givet Jess Thorup et stort luksusproblem. Samme problem døjer AGF’s cheftræner, David Nielsen, ikke med, da hans mandskab i øjeblikket ligger på en nedrykningsplads.

De har ikke formået at finde manualen til at vinde fodboldkampe, og samtidig har cheftræneren også ændret på spillesystemet, hvilket tydeligvis har krævet en del tilvænningen. De møder oprykningsholdet, Viborg, søndag aften, som er klar til at indtage dansegulvet mod David Nielsens tropper.

Afslutningsvis i runde seks spiller FC Nordsjælland mod Vejle Boldklub i et mandagsopgør, som er essentielt for begge holds positioner i rækken. Førstnævnte klub kommer med selvtillid i bagagen, efter at de slog de forsvarende mestre fra Vestegnen. På den anden side kommer Vejle Boldklub uden en fast cheftræner, da Carit Falch i tirsdags blev fyret efter en turbulent start i Superligaen.

Runde seks kommer til at give os et omfattende billede af, hvordan klubbernes tilstand er, når man også tænker på, at transfervinduet lukker om cirka to uger.