I aften går det igen løs, når de danske mandskaber, FC København og Randers, skal bære de danske faner i en europæisk sammenhæng. Begge mandskaber er to kampe fra at kvalificere sig til gruppespillet i henholdsvis Conference League og Europa League.

Randers skal i aktion klokken 19 på hjemmebane mod storklubben fra Tyrkiet, Galatasaray. Hjemmeholdet er blot to opgør fra Europa League-gruppespil, men det bliver ikke den letteste vej dertil, idet de har trukket skrækmodstanderen og et hold, der har stor europæisk erfaring. Sidste sæsons pokalvinder fra Danmark har haft en glimrende start i den hjemlige liga, hvor de i øjeblikket ligger på førstepladsen. De har vundet fire ud af fem kampe, selvtilliden lader til at være i top hos Thomas Thomasbergs tropper.

– Randers møder i aften et storhold, som har en masse erfaring i europæisk fodbold. Derudover kommer nordjyderne tilbage på den europæiske scene efter en del års fravær, og derfor bliver det interessant at se, om de kan fortsætte takterne fra Superligaen til Europa League, siger Avisens sportsreporter, Patrick Viborg Andersen.

Det er ikke første gang, at Randers-holdet skal spille mod et tyrkisk hold, da de tilbage i 2006 ved deres første europæiske eventyr spillede mod en anden storklub, Fenerbache. Sidstnævnte klub i Tyrkiet vandt dengang overbevisende, og fortællingen kan gentage sig, når man ser på, hvilke profiler, Galatasaray har.

De har en offensiv bestående af Arda Turan, Ryan Babel, der var i Liverpool og Ajax, og ikke mindst angriberen, Falcao.

Favoritværdigheden ligger derfor hos tyrkerne, selvom at Randers har set virkelig gode ud i den danske Superliga.

– Intensiteten er altid anderledes på den store scene, og spørgsmålet er, hvor overrasket, Thomas Thomasbergs tropper bliver over tempoet. Hvis de skal videre, så har de brug for en sejr i dag. Det er altid på hjemmebane, man skal levere et godt resultat, mens man forsvarer føringen på udebane, uddyber Patrick Viborg Andersen.

En time efter startfløjtet i Jylland går det i gang i Tyrkiet, hvor Fck møder Sivasspor. De endte nummer fem i sidste sæson, og holdet formåede i sidste sæson at kvalificere sig til gruppespillet i Europa League, hvilket var første gang i klubbens historie.

For københavnerne er det et must at spille europæisk fodbold i den her sæson, og Jess Thorups mandskab har også haft en forrygende start i Superligaen, hvor de endnu ikke har tabt.

De er ikke favoritter til aftenens kamp, da det er altid vanskeligt at være udebaneholdet i Tyrkiet. Derudover vil FCK gå efter et udgangspunkt i aften, som ikke nødvendigvis er veldefinerende for deres avancement i Conference League. Der er større sandsynlighed for, at de gerne vil afgøre kampen på hjemmebane i næste uges returopgør.

– FC København vil være skuffet, hvis de ikke går videre. Det er vigtigt for deres selvopfattelse, at de spiller europæisk fodbold. Derudover kan det være sidste gang, at man ser Mohamed Daramy i en FCK-trøje, så han vil nok brænde banen af, før han skifter til belgisk fodbold, som det forlyder sig. De vil ikke spare mange spillere, selvom de kommer til at rotere lidt. Det er dog vigtigt for dem, at de går videre, siger Avisens reporter.