20-årig Malthe Lindeblad er en del af Fredericia Eliteidræts OL-satstning frem mod 2024. Han kæmper hårdt for at komme med til De Olympiske Lege i svømmedisciplinen 50 meter fri.

Fredericia Eliteidræt har lavet en satsning frem mod OL 2024, hvor de har tilknyttet udvalgte fredericianske atleter til et projekt, hvor de har tilknyttet den tidligere OL-guldvinder Eskild Ebbesen, der på flere årlige workshops kommer med sparing til atleterne.

En af atleterne er Malthe Lindeblad, der til dagligt er tilknyttet Vejle Svøm, og en enkelt gang i ugen er i bassinet med Fredericia Eliteidræt til morgentræning. Lindeblad er i fuld gang med at prøve og forbedrer sig så meget, at han indfrier kravet til at komme med til OL 2024, hvor tiden som han skal ramme som minimum er 21,96 sekunder.

– I løbet af sidste sæsonen satte jer pr (personlige rekord, red.) 22.53. Den pr jeg slog var 0,28 sekunder hurtigere end min tidligere, så hvis den forbedring fortsætter de næste par år, så rammer jeg omkring kravet. Hvad der er værd at tage i mente var det ikke så teknisk veludført løb da jeg lavede min pr, understreger Malthe Lindeblad og uddyber den sidste del med, at løbet ikke var udført teknisk:

– Jeg har arbejdet på nye detaljer og havde ikke haft tid til at forbedre det ordentligt. Der var ting jeg ikke havde øvet nok, og så misser man det nogen gange, fortæller han.

Malthe Lindeblad har søgt Fredericia Idrætsfond om midler til bestræbelserne på at indfrie OL-kravet, og der er han senest blevet tildelt 25.000 kroner, der er givet godt ud til ham.

– Det er uvurderligt. De penge jeg fik sidste år, der var samme beløb, er gået til træningslejre, enWworld Cup i Berlin og noget går til det jeg skal bruge til stævner, salttabletter og sådan noget. Alt sådan noget, som jeg normalt skulle have arbejdet for at tjene penge til, bruger jeg de midler jeg får på. Jeg sparer timer på arbejdet på den måde, og skal arbejde mindre for at restituere bedre, siger Malthe Lindeblad.

Dermed arbejder Malthe Lindeblad til dagligt, da han ikke kan leve som fuldtidssvømmer. Han er lærervikar på Ullerup Bæk Skolen, afdeling Nørre Allé i Fredericia, og vikariat er skruet sammen så det passer ham i forhold til optimering af svømning.

– Jeg har uger med 8  – 15:30, men når det bliver for hårdt, har jeg penge i ryggen, hvor jeg kan skrive mig fri og det er nemt med et vikariat. Der kan jeg bare gå ind og skrive, at jeg ikke vil have timer der og der. Så hvis jeg føler mig for træt eller skal have en hård uge, kan jeg skrive, at jeg kun vil arbejde 8 – 12 eksempelvis, forklarer Malthe Lindeblad.

Når Lindeblad og de andre OL-aspiranter har været samlet, har han fået sparring af Eskild Ebbesen, og det har han taget noget med fra.

– Det jeg har taget mest med er, at jeg ikke vinder guld til stævner, men i hverdagen. Hvis min hverdag ikke hænger sammen, ikke spiser ordentlig og ikke passer det jeg skal, så kan jeg ikke præstere, når jeg skal. Det er ikke magi, når man står på startskamlen. Det er en koordinering og disciplin i hverdagen, der gør, at man præsterer, slutter Malthe Lindeblad.