Borgmester i Middelfart Kommune, Johannes Lundsfryd, havde fundet det helt store smil frem i morges, da han ringede valget ind på Vestre Skole i Middelfart. Det er en særlig dag, fortæller borgmesteren.

Novemberlyset havde overtaget efter nattemørket, da de første frivillige mødte ind 07.30 for at kunne starte valghandlingen klokken 08.00. Johannes Lundsfryd (S) ringede som valgformand valget ind på slaget, og de første vælgere var klar til at sætte deres kryds. Det sker efter en spændende og intens valgkamp, mener borgmesteren.

– Det er altid noget særligt at ringe et valg ind. De fire uger har partierne og kandidaterne været på gader og stræder. Folk har kravlet rundt i lygtepælene, plakater er hængt op og foldere er husstandsopdelt. Der er talt politik, og nu kulminerer det hele, hvor folk skal sætte deres kryds i dag, siger Lundsfryd, der sætter stor pris på valgdage.

– Det er på alle mulige måder en særlig dag. Det er ligesom at have gået og forberedt sig til en stor fest eller noget andet, hvor man arbejder hårdt forud. Så kommer gæsterne til et veldækket bord – det er en kliche at sige det, men det er en kæmpemæssig festdag for demokratiet, fortæller han.

En god portion erfaring og en god forberedelse går forud for valghandlingen, og i Middelfart er den i trygge hænder, siger Middelfarts førstemand.

– Jeg har det overordnede ansvar for valgets afvikling i hele kommunen, og det er jeg tryg ved, fordi jeg ved, at alle har styr på det hele, og vi har forberedt det godt. Alle har prøvet det før – eller næsten alle sammen. Der er en række procedure, der ligger klar. Nu har jeg ringet valget ind på Vestre Skole, som er kommunens største valgsted, lyder det fra Johannes Lundsfryd, der skulle videre rundt i kommunen nu.

– Om lidt tager jeg på rundtur til alle valgstederne for at se, hvordan det går til, og ikke mindst hilse på alle de folk, der arbejder på valgstederne, her også hilse på de frivillige, der arbejder i dag, og sige tak for indsatsen. De mødte ind klokken 7.30 i morges, og de er færdige med at tælle sendt i nat for de sidstes vedkommene, så det kan godt være en hård dag. Derfor skal de have en stor tak, slår han fast.

Normalt er det ham, der står først på stemmesedlen, men ikke denne gang, men rollen som partimedlem, der kæmper for en sag er også et af de aspekter, han godt kan lide.

– Det er rart at føre valgkamp for andre end sig selv. Der er noget helt andet personligt på spil, når man står på stemmesedlen, og modsat når man ikke står der selv. Det at stå på stemmesedlen på valgdagen, det er drønspændende, nogle gange alt for spændende. Det at kunne træde et skridt tilbage her, er også en rar følelse, selvom jeg er ansvarlig for valgets afvikling og har været involveret i valget, så er det noget andet. Det har været fint og spændende. Det har været ekstra intenst i år, fortæller Johannes Lundsfryd.

Den lokale kandidat til Folketinget i Middelfart for borgmesterens parti; Socialdemokratiet, er minister Dan Jørgensen, og Johannes Lundsfryd tror, at Jørgensen får et godt valg.

– Jeg tænker, at det ser godt ud for Dan. Han er et kendt ansigt i gadebilledet, og han har lavet et stort og formidabelt stykke arbejde siden sidste folketingsvalg på klimaområdet, hvor der i snit er lavet en ny lovgivning på området, hver 14. dag. Der er aldrig set noget, der bare ligner det før. Som land har vi lavet imponerende aftaler. Vi var udskammet under Lars Løkke som årets fossil i internationale sammenhænge til at være til være frontrunner på den grønne omstilling, og det har Dan Jørgensen stået i spidsen for, og det ved folk i Middelfart godt, slutter han interviewet.