Jesper Jensens kvindelandshold i håndbold indleder fredag aften EM-slutrunden i håndbold, og skal forsøge at leve op til sidste års VM-bronze. Modstanderen i den første kamp er Slovenien, hvor danskerne ikke kan løbe fra at være favoritter, selvom slovenerne har hjemmebane.

Ved den seneste EM-slutrunde i 2020 mødte Danmark også netop Slovenien, hvor det blev til en sikker sejr i Jyske Bank Boxen på 30-23. Ved den lejlighed var det Kristina Jørgensen, Lærke Nolsøe og Trine Østergaard, der var i fokus som målscorerne.

Det kan det også blive igen, men en Anne Mette Hansen og Mie Højlund vil formentlig også komme til at markere sig som nogle af de offensive kort. De to spillere er vokset og vokset, og for at danskerne kommer langt ved slutrunden er det op til dem at finde et højt niveau, og det kan de passende gøre allerede fra kampens første fløjt.

Selvom Slovenien er en upåagtet nation i kvindehåndbold har de flere spillere, der skiller sig ud. Højrebacken Ana Gros er den helt store profil, og spiller til dagligt i Krim, men har tidligere spillet i blandt andet CSKA Moskva, Brest, Metz og Györi. Der er derfor tale om en spiller, der har meritterne på cv’et helt i top.

Alt andet lige bør danskerne uden det helt store besvær vinde over Slovenien trods det, at der formentlig venter en slovensk heksekedel. Det helt store slag i Danmarks pulje bliver mod Sverige, som danskerne møder på tirsdag. Det bliver formentlig kampen om at få den vitale førsteplads i gruppen, og det vil betyde alverden i forhold til mellemrunden. 

I mellemrunden bliver den danske gruppe parret med gruppe A, der består af Norge, Ungarn og Kroatien. Derfor er det essentielt, at Danmark kommer videre med maksimum point for at have en buffer og kan tåle at tabe til Norge, som må formodes at tage den ene semifinaleplads. Danmark er ikke uden chancer mod Norge, men med historikken taget i betragtning, er det ikke en kamp, som man kan kalkulere med at vinde.

Danmark har oplevet en opadgående tendens under Jesper Jensen som landstræner. Det potentiale, som man har talt om i flere år, er ved at blive forløst. Nu gælder det om at sætte alle sejl til for at hente den anden medalje i træk, og derefter kan man tale om, at dansk kvindehåndbold igen er tilbage i toppen på landsholdsplan.

Danmarks indledende gruppekampe:

Fredag klokken 18:00: Danmark – Slovenien
Søndag klokken 20:30: Danmark – Serbien
Tirsdag klokken 20:30: Danmark – Sverige