Efter et møde med Danske Regioner onsdag, der ikke bragte nyt, var Dansk Sygeplejeråd indbudt til statusmøde i Kommunernes Landsforening, hvor forhandlingsleder Michael Ziegler tog imod.

Forud for mødet sagde Grete Christensen, formand i Dansk Sygeplejeråd:

– En tredjedel af vores medlemmer er ansat i kommunerne. Kommunerne spiller en utrolig vigtig rolle for det sammenhængende sundhedsvæsen, og der bliver kun behov for flere sygeplejersker i kommunerne. Derfor spiller kommunerne en væsentlig rolle som arbejdsgivere, og derfor skal KL på banen for at finde en løsning på konflikten.

Efter mødet siger Grete Christensen siger:

– Vi har haft en god udveksling, og vi har fortalt hinanden om strejkens konsekvenser. Begge parter er blevet klogere på hinandens synspunkter og er enige om, at strejken på dette område har konsekvenser. Men det er svært at se løsningerne lige her og nu, og derfor må vi tænke videre og se, om andre kan komme på banen.

– Sygeplejerskerne er meget stålsatte på, at vi skal lykkes at gøre noget ved lønnen nu og på den lange bane. Derfor må vi fortsætte strejken indtil det lykkes. Der er varslet nye områder, der udtages til strejke, og rigtig mange danskere bliver påvirket af strejken nu.

I kommunerne strejker 1440 sygeplejersker, hvilket svarer til godt 11 procent af Dansk Sygeplejeråds medlemmer i kommunerne.

Der er ikke aftalt flere møder med KL eller Danske Regioner.