Torsdag Kl. 08.57 bemærkede en patrulje, at en mand uden styrthjelm kørte på en hurtigkørende el-cykel ad Jernbanevej i Ringsted i østlig retning. Under kørslen fortsatte manden frem mod rødt lys i et lyskryds lige ved patruljebilen, så føreren af el-cyklen blev standset. Føreren blev identificeret som en 18-årig mand fra Ringsted, som blev sigtet for de to overtrædelser af færdselsloven.

Politiet kiggede nærmere el-cyklen og fik mistanke om, at den kunne køre hurtigere end de tilladte 25 km/t, uden at føreren behøvede at træde rundt med pedalerne. El-cyklen blev derfor bragt ind til nærmere undersøgelse, hvor en bilinspektør målte el-cyklens hastighed uden brug af pedalerne til at kunne køre mindst 39 km/t.

El-cyklen blev derfor defineret som svarende til en stor 45-knallert, således at der ud over typegodkendelse også ville være krav om registrering og lovpligtig ansvarsforsikring. Herudover skal føreren også have et kørekort til kategori B, hvilket den 18-årige ikke havde.
Det blev således til flere sigtelser mod den 18-årige i anledning af den foretagne kørsel på el-cyklen, og han vil derfor modtage en større bøde i sin digitale postkasse i nærmeste fremtid