Københavns Politi leder efter den 24-årige hollandske statsborger Yahye Mohamed Omar, som er mistænkt for medvirken til et groft overfald i Silkegade i det indre København.

En 25-årig mand blev søndag den 15. maj 2022 offer for et brutalt overfald på en adresse i Silkegade. Her blev han stukket flere gange med kniv på kroppen, fik skåret sin ene kind op og skåret sit venstre øre af.

Tirsdag aften anholdt Københavns Politi en 20-årig mand, som er mistænkt for overfaldet sammen med en medgerningsmand.

Den mistænkte medgerningsmand er den 24-årige hollandske statsborger, Yahye Mohamed Omar, som Københavns Politi nu efterlyser internationalt.

– Vi har en formodning om, at han befinder sig i udlandet. Muligvis i Sverige, Norge – omkring Oslo eller det nordlige Tyskland, som vores indledende efterforskning peger i retning af. Men da den mistænkte er hollandsk statsborger og har bånd til Storbritannien, så søger vi også efter ham i de lande, siger politikommissær Kenneth Jensen fra Afdelingen for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi.

Denne efterlysning er derfor delt med medier i Sverige, Norge, Tyskland, Holland og Storbritannien. Københavns Politi anser Yahye Mohamed Omar som værende farlig, og borgere bør ikke forsøge at kontakte ham eller tilbageholde ham, men skal i stedet straks kontakte politiet, hvis man ser ham.

– Det var et særdeles brutalt overfald, så vi har en intensiv efterforskning for at få Yahye Mohamed Omar bag tremmer. Vi har et godt samarbejde med vores kolleger i udlandet, men vi har brug for borgernes hjælp. Så hvis nogen ved noget om, hvor han befinder sig, skal man ringe til os på 1-1-4, siger Kenneth Jensen.