Fredag sluttede kapsejladset Fyn Rundt for bevaringsværdige sejlskibe. Over 40 både lagde til i Gl. Havn i Middelfart, og det trak en stor menneskemængde til.

Fyn Rundt startede sidste weekend i Svendborg, og siden har skibene været forbi Æreskøbing, Faaborg, Assens og for anker ved Helnæs.

Fredag blev det hele afsluttet i Middelfart, hvor der fra klokken 13:00 var åbnet op for madboder og fadølsanlæg på Gl. Havn. Skibene lagde til i løbet af eftermiddagen, og det hele sluttede af med præmieoverrækkelse klokken 18:00, og med koncerter på både Lillebæltværftet.

Der blev set begejstret til fra Gl. Havn, hvor de fremmødte benyttede lejligheden til at tale med folkene på bådene. (Foto: AVISEN)

I løbet af fredag havde det været skiftende vejr, men da skibene begyndte at ankomme til Middelfart, var der ingen regn og vinden var ikke generende på land. Til gengæld var der godt med vind i sejlene på Lillebælt, da skibene lagde til. Flere af dem kom helt tæt på i Gl. Havn, hvor de fremmødte kunne se, hvordan mandskabet ombord skulle styre skibet sikkert ind i havnen.

Da skibene kom til, gav det også anledning til at tale med besætningen ombord. Blandt andet blev der fra en udbrudt en af de fremmødte: “Jeg er vant til at sejle her, så jeg ved godt, hvordan forholdene kan være.” Der blev nikket og talt videre med de mange interesserede, der spurgte ind til alt lige fra vindforholdene til, hvor hurtigt skibene kan sejle.

En flok hollændere var også mødt frem, og at bedømme ud fra deres ansigtsudtryk og begejstring i snakken med personerne ombord på skibene, så var de begejstrede for, hvad de oplevede i Middelfart fredag eftermiddag.

Efter ankomsten til Middelfart var det tid til at nyde en kold fadøl. (Foto: AVISEN)

Imodsætning til tidligere år var det i år ikke muligt for de fremmødte at komme ombord på skibene, oplyste arrangørerne, der pga. Covid-19 havde set sig nød set til at beslutte det.

Til gengæld kunne arrangørerne glæde sig over, at Nationalmuseets skib, Bonavista, for første gang er med på sejladsen efter, at det er blevet renoveret. Ved tidligere lejligheder har skibet vundet Fyn Rundt, og den bedrift gentog skibet igen i år.