En ny pulje fra GF Forsikrings fond på 400.000 kroner til trafikprojekter skal medvirke til at fastholde og øge trafiksikkerheden i blandt andet Trekantområdet.

I årets første seks måneder er 1188 personer kommet til skade i trafikken, og 51 har mistet livet. Det viser de foreløbige ulykkestal fra Vejdirektoratet. Til sammenligning var der 1507 tilskadekomne og 90 dræbte i samme periode af 2016. At ulykkestallene bevæger sig i den rigtige retning, skal vi dog ikke tage for givet, lyder det fra GF Forsikring.

– Corona-nedlukningerne har haft en positiv effekt på trafiksikkerheden, men i takt med at samfundet nu gradvist åbner mere og mere op, risikerer vi, at tallene vil stige meget igen. Det har vi alle et ansvar for at forhindre, siger Jens-Peter Riis Jensen, der er formand for GF TrekantOmrådet og for GF Forsikring samt medlem af GF Fondens trafikpriskomite.

– Med GF Trafikpris giver vi en økonomisk håndsrækning til trafikprojekter, som kan være med til at fastholde og forbedre trafiksikkerheden lokalt. Trafiksikkerhed er alt for vigtigt til at overlade til politikere og myndigheder alene. Det er vores alles ansvar, fortsætter Jens-Peter Riis Jensen.

Lokale ideer med landsdækkende perspektiv
Bag den nationale pris står GF Forsikrings fond, der lige har åbnet op for nye ansøgninger til den 400.000 kroner store pulje. Trafikprisen har til formål at støtte lokale trafikprojekter, der har potentiale til større udbredelse og derigennem til at forbedre trafiksikkerheden i hele Danmark.

Pernille Andersen, der er konsulent i GF Fonden, opfordrer Trekantområdets institutioner, borgergrupper og foreninger til at søge støtte til konkrete aktiviteter og projekter. Pernille Andersen fortæller:

– I GF Fonden har vi særligt fokus på at støtte adfærdsprojekter, der er hjælp til selvhjælp. Det er især projekter, der kan inspirere andre og ”eksporteres” til flere lokalområder, som opnår støtte. Projekterne kan rette sig mod en enkelt trafikantgruppe, fx ældre cyklister, men kan også gå på tværs af både alders- og trafikantgrupper.

Om GF Trafikpris

GF Trafikpris er en pulje på i alt 400.000 kr., der bliver fordelt til flere projekter. For at komme i betragtning til GF Trafikpris skal man gå ind på www.gffonden.dk og sende en ansøgning med en beskrivelse af sit projekt. Ansøgningsfristen er 24. oktober 2021.

Flere af trafikpriskomiteens medlemmer er aktivt og professionelt beskæftiget inden for områder med direkte relation til færdsel og trafiksikkerhed. Det sikrer en faglig og saglig behandling af alle henvendelser.