HIP-HIP HURRA Fredericia-Vejle Håndbolddommerklub fylder 50 år!

Men hvad er en dommerklub egentlig? Det er et godt spørgsmål, men ligesom der findes håndboldklubber, fodboldklubber og mange andre sportsforeninger, findes der faktisk også dommerklubber, bl.a. Fredericia-Vejle Håndbolddommerklub, som har eksisteret i nu 50 år, og for at det ikke skal være løgn, runder klubben 51 i år!

Fredericia-Vejle Håndbolddommerklub var tidligere to klubber, som nu er slået sammen. Tidligere var der både en klub i Fredericia og en i Vejle, men sammen bliver vi stærkere, og har i alt 91 medlemmer i dag.

Fredericia-Vejle Håndbolddommerklub rummer alle uanset alder. Klubbens ældste medlem som fortsat er aktiv dommer, er hele 84 år hvor den yngste blot er 15 år gammel.

Kurt Jørgensen er en af klubbens medlemmer, han er 77 år og bor i Fredericia. Kurt har været med siden det dengang hed Fredericia Dommerklub, som blev etableret i 1971. Kurt har holdt fast, og dømmer fortsat den dag i dag. Derudover har han en søn, som også har dømt håndbold, og hvem ved, måske Kurts børnebørn en dag også bliver håndbolddommere.

Fredericia-Vejle Håndbolddommerklub kan i realiteten rumme hele tre generationer, hvilket siger meget om den rummelighed man finder i klubben – det er en klub med plads til alle, og måske endda Danmarks allerbedste håndbolddommerklub.

Victor Lydiksen er 19 år gammel og kommer fra Vejle, han tog sit dommerkort i en alder af blot 16 år.

– Jeg har i mange år besøgt de lokale håndboldhaller som spiller, men efter at have taget dommerkortet, syntes jeg det er fedt at komme rundt i hallerne i en anden rolle. Som ny i dommergerningen fulgte et medlemskab af Fredericia-Vejle Håndbolddommerklub, hvor man blev taget rigtig godt i mod af søde mennesker og et fællesskab, som man hurtigt kom til at holde af. Mange af disse medlemmer, kan man kende fra hallerne, men iblandt dem er også dommere som man har set i TV. På trods af, at de har deres daglige gang i de bedste håndboldrækker, er de ikke blege for at dele ud af erfaringer og det gavner unge dommere som mig.

Fredericia-Vejle Håndbolddommerklub har lagt meget arbejde i at rekruttere, samt fastholde nye dommere, hvilket man må sige de også er lykkedes med. Pt. 91 medlemmer, hvor der det seneste halve år er kommet hele 14 nye medlemmer. Der er med andre ord et godt og solidt grundlag for, at Fredericia-Vejle Håndbolddommerklub fortsat står rigtig stærkt de næste 50 år, med dommere i alle rækkerne. På nuværende tidspunkt har de hele 8 af deres medlemmer som er repræsenteret i en af Danmarks to bedste rækker.

Fredericia-Vejle Håndbolddommerklub slog derfor på lørdag d. 21. maj 2022 dørene op for et brag af en jubilæumsfest. Fejringen foregik på Hotel Pejsegården i Brædstrup, hvor der i alt deltog 53 personer, som er en kombination af medlemmer og ledsagere hertil.