Mads Nielsen er instruktør på De Tre Små Grise, hvor han er yderst spændende på at sætte en forestilling sammen, som børn og forældre skal opleve.

Det bliver i Fredericia Musicalteater, hvor den kunstneriske udfoldelse kommer til at foregå. Han mener, at det bliver en rigtig fin og sjov forestilling, da den indeholder gode skuespillere, god musik og en god fortælling. Han løfter også sløret for, at den bliver en smule uhyggelig, men det er ikke noget, som kommer til at holde en søvnløs om natten,

Han mener, at det er en forestilling, som er for alle. Herudover glæder han sig til at tage hul på et nyt kapitel hos Fredericia Musicalteater, som er et helt nyt teater med en masse velkendte ansigter. 

Han var i gang med at lave en anden forestilling på det gamle Fredericia Teater, da corona-krisen indtrådte og medførte nedlukninger i hele landet. Det havde den store konsekvens, at teateret gik konkurs, og derfor måtte man dreje nøglerne. Det betyder meget for instruktøren at være tilbage og lave de ting, som han har savnet utrolig meget:

– Det er ret følelsesladet at være tilbage, og vi har forhåbentligt lært af fortidens fejl, så det her er en lille fin forestilling, som ikke kommer til at tømme nogle kommunekasser. Men i stedet kommer den forhåbentligt til at fylde en masse hjerter med glæde, og derfor glæder jeg mig helt sindssygt til at lave den, siger Mads Nielsen.

Mads Nielsen. (Foto: AVISEN)

Historien er meget kendt, og han håber, at børnene får en god oplevelse i teateret, hvilket han udtrykkede i en peptalk til castingsholdet igennem formuleringerne:

– Når man går i teater for første gang som barn, så skal man imponeres, så det hænger ved. Den første gang, du går i teateret, er den vigtigste.

Netop ovenstående citater vidner om, hvilket formål, der er med at lave en forestilling ud af De Tre Små Grise ifølge instruktøren. Han håber, at det bliver en oplevelse, som er så overvældende, at det sætter sig lidt på en. Han håber, at det giver stof til eftertanke hos børn og voksne, hvor de i fællesskab kan opleve en stor glæde og forløsning ved at se teaterstykket i efteråret. Meningen med børneteater er også at skabe et socialt og hyggeligt rum mellem forældre og børnene, som de kan bruge til at få nye minder og få en fællesoplevelse, hvilket Mads Nielsen italesætter rigtig meget.

Stykket lægger nemlig vægt på familie og samarbejde, og det vil skuespillerne også appellere til.