Fredericia fF bejler til oprykningskamp til Danmarksserien

Fredericia fF sejrede senest med 3-1 mod Aarhus 1900 på udebane, og med rundens øvrige resultater har de et forspring på to point ned til tredje- og fjerdepladsen med to spillerunder tilbage af Jyllandsserien.

Fredericia fF kæmper med i toppen af Jyllandsserie 1, men i den seneste tid har de haft et formdyk, der gør, at en mulighed andenplads, som giver mulighed for oprykning til Danmarksserien, var kommet i fare. F’erne var inden perioden inde i en stime med fire sejre i træk, som gav en placering som nummer to, men i den efterfølgende periode kom FfF ind i en skidt periode med fire kampe uden en eneste sejre.

I to hjemmekampe blev det til uafgjort mod henholdsvis Sædding og Horsens, mens man i to omgange på udebane indkasserede hele fem mål. Mod Vatanspor blev det til et nederlag på 5-1, mens det mod Kolding B blev til et nederlag på 5-4.

Kampen mod Horsens var en mærkelig en af slagsene, hvor det lignede, at Fredericia fF ville trække sig sejrrigt ud af opgøret, da de med 25 minutter tilbage af opgøret førte 3-1 og Horsens havde fået rødt kort. Hvad der lignede en sikker sejr, endte i stedet med at være ved at blive til et mareridt. Horsens fik udlignet til 3-3, og tilmed lykkedes det Horsens at komme foran 4-3 med otte minutter igen inden, at Mads Iskaksen scorede til 4-4 i overtiden.

– Man kan trøste sig med, at vi fik et point, men det er ikke godt nok, når vi er så lang tid i overtal. Det var ikke positivt derinde, sagde Mads Isaksen efter opgøret.

Mod Aarhus 1900 kom F’erne ikke i overtal, som det var tilfældet mod Horsens. Til gengæld kom Fredericia fF bagud efter 49 minutter inden, at det kort tid efter lykkedes Jonas Ussing at udligne til 1-1. Efter en times spil scorede Jonas Jacobsen til 2-1 og med ni minutter tilbage af opgøret scorede Jacobsen igen til 3-1, der blev kampens resultat. Det betyder, at F’erne nu er på andenpladsen med to point ned til både Kolding B og Esbjerg, da de to hold spillede uafgjort. Dermed er de blå fra Madsby i en favorabel position, som Mads Isaksen ikke havde ikke turdet drømme om efter kampen mod Horsens.

– Sådan som vi har spillet på det eneste har vi intet at gøre i Danmarksserien, vi skal kigge indad inden vi kigger på andenpladsen, forklarede Mads Isaksen.

Og kigge på andenpladsen kan Fredericia fF i dén grad. De har skæbnen i egne hænder forud for de sidste to spillerunder, hvor FfF møder Viby på udebane torsdag den 9. juni, og Esbjerg på hjemmebane den 17. juni. Dermed er der tale om to tophold, hvor Viby dog ikke har noget at spille for, da de er sikret førstepladsen og dermed oprykning til Danmarksserien. For at være sikre på andenpladsen kræver det dog formentlig to sejre i de sidste to kampe, da Kolding B møder lavere rangerede hold i form af Vatanspor og Sæding, hvorfor det må formodes, at de gør rent bord, og FfF derfor vil blive overhalet, hvis de ikke selv vinder begge kampe.

At nu kan drømme om oprykning til Danmarksserien er dog nyt i F’erne, der for et par år siden var nede at vende i Serie 1.

– Det er dejligt, at vi er et stabilt Jyllandsserie 1-hold. og så kan vi tale om næste år om oprykning, da Viby er bedre end de andre hold, fortæller Isaksen.

Potentiellet i Fredericia fF er heller ikke til at tage fejl af. På holdet er spillere, som har spillet på højere niveau. Det gælder blandt andet Mads Iskasen, der selv tidligere har tørnet ud for FC Sydvest og Dalum, mens Simon Smith har en fortid i de danske divisioner i både Kolding og Middelfart samt har et udenlandseventyr i bagagen.

– Når vi spiller vores bedste, er vi det bedste hold i rækken, vi slog også Viby på hjemmebane. Vi er bare for ustabile, da vi også kan være det ringeste hold, hvis vi ikke rammer dagen, siger Mads Isaksen.

Ender Fredericia fF med at ende på andenpladsen, skal de ud at spille playoff-kamp mod nummer to fra den anden Jyllandsserie-pulje, hvor der formentlig bliver enten FC Djursland, Brabrand IF, Aalborg Chang eller Søften GF, der bliver modstanderen.