To kampe inde i VM-slutrunden er Danmark uden en sejr, men dagens takter mod Frankrig lover godt til den sidste puljekamp onsdag mod Australien.

Danmark har de seneste år haft et godt tag på de franske superstjerner. Lad os sige det, som det er. Frankrig er de forsvarende verdensmestre, og det kunne også ses i deres rutine og ro, da de nuvel med en lille portion held kunne trække sig ud af kampen med en sejr.

Inden dagens kamp havde Australien slået Tunesien, som Danmark skuffende kun fik uafgjort imod. En 1-0-sejr til landet down under sendte danskerne ned på tredjepladsen i puljen, hvor de 1 og 2 går videre. Frankrig kunne derimod med en sejr over Danmark definitivt sikre sig avancement i VM-turneringen.

Kampen blev afviklet på Stadium 974, hvor den danske landstræner Kasper Hjulmand havde hele fire ændringer i startopstillingen i forhold til første kamp. Navne som Andreas Skov Olsen og Simon Kjær var skiftet ud med Jesper Lindstrøm og Victor Nelsson.

Danmark fik en god god start på kampen, og sad hurtigt på spillet. Frankrig placerede sig langt tilbage, men kom gradvist mere med i kampen. Frankrig skruede op for tempoet, leverede farlige indlæg, som sendte Kasper Schmeichel på arbejde.

Danmark var presset.

Det blev ikke bedre af det gule kort til Anders Christensen, der måtte hive en nødbremse efter Kylian Mbappé havde spurtet fra alt og alle.

10 minutter før pausen var det dog Andreas Cornelius, der flere gange har været Frankrigs onde ånd, der pludselig ud af det blå fik en afslutning fra siden af feltet. Han sparkede resolut, og bolden gik lige forbi det franske mål. Holdene gik til pause med 0-0.

I anden halvleg fortsatte Kylian Mbappé sit fremragende spil, han var her der og alle vegne. Efter 61 minutter gik den ikke længere. Mbappé løb med bolden frem, og spillede et-to med Theo Hernandez, hvorefter den franske PSG-spiller kunne gøre det til 1-0 uden chancer for Kasper Schmeichel.

Andreas Christensen scorede det danske mål på hovedstød. Det skete på et perfekt afviklet hjørnespark. Christian Eriksen sparkede bolden ind i feltet, og her forlængede Joachim Andersen bolden til Andreas Christensen, der med et hårdt hovedstød udlignede.

Herefter styrede Danmark kampen, og var i flere situationer tæt på at komme foran. Frankrig var i problemer, og den franske landstræner Didier Deschamps gik så fortvivlet ud, men verdensmestrene havde et es i ærmet, som spillede en fremragende kamp.

Tilfældigt – og måske ikke helt fortjent, men heller ikke ufortjent blev et indlæg sparket hårdt ind ind i brystet på Mbappé, der scorede til kampens slutresultat. 2-1 til Frankrig.

Danmark møder onsdag Australien. En dansk sejr er nødvendig, hvis Danmark skal videre i turneringen.