Fredericia Musicalteater har i dag præsenteret castet til musicalen, COME FROM AWAY. Konstitueret kreativ leder, Rob Hartmann glæder sig til at vise en forestilling, hvor man både griner og græder, når en sand kærlighedshistorie fortælles og udleves på scenen i Fredericia.

Come from Away er en canadisk musical med bog, musik og tekst af Irene Sankoff og David Hein. I tid foregår fortællingen i ugen efter angrebende i USA den 11. september 2001. Come from Away fortæller historien om, hvad der skete, da hele 38 fly blev beordret til at lande uventet i Gander International Airport i den lille by Gander i den canadiske provins, Newfoundland og Labrador. Karaktererne i musicalen er baseret på rigtige indbyggere fra Gander og nogle af de 7.000 strandede rejsende, indbyggerne husede. Der venter et stort univers og en unik fortælling fra den lille by Gander, når Fredericia Musicalteater opfører forestillingen,.

– Det er en smuk historie om mennesker, der med åbne arme inviterede mennesker ind i en tid, hvor verden var forandret efter terrorangrebene. Sangene i musicalen kommer fra hjertet. Det er en canadisk-keltisk-folkelyd, man møder i musikken. Indbyggerne i Gander er en befolkning, hvor alle kender hinanden og er meget tætte. Det er virkelig en smuk musical, fortæller Rob Hartmann.

Musicalen er samtidig en fortælling med forholdsvist få medvirkende, men alligevel er den en stor oplevelse, og føles større.

– Der er 12 personer i vores cast og hertil en række studerende. Musicalen kan sammenlignes med setuppet omkring “Tissebyen”, men den rummer flere dimensioner, selvom det er samme antal af medvirkende.

Samarbejde med Musicalakademiet

Forestillingen byder også på et værdifuldt samarbejde med de studerende fra Den Danske Scenekunstskole – Musicalakademiet, og her får de studerende virker prøvet kræfter med en professionel opsætning.

– Når vi sætter musicals op, involverer vi de studerende fra Musicalakademiet. Det er deres første skridt ind i den professionelle verden, og her er de heldige, fordi der er mange roller, som de kan udfylde. Dermed får de mulighed for at prøve sig selv af på scenen. Det er meget fleksibelt, hvad de kan lave i forestillingen, lyder det fra Rob, der også er glad for, at der er plads til flere af de rutinerede kræfter, der kender teateret rigtig godt:

– Come from Away er en forestilling, hvor man arbejder tæt sammen, og derfor betyder det også noget, at der er nogle af de mere rutinerede kræfter med, som har arbejdet her i mange år. De har en god viden om hinanden, men også om opsætningerne, konstaterer han.

Forberedelserne er allerede godt i gang, og i september mødes castet for at øve.

– Den 5. september starter vi op på de første prøver. Lige nu er forberedelserne allerede i gang. De medvirkende er ved at læse manuskriptet, og jeg ved, at det bliver godt, for der er gode muligheder for at udfolde historien, der kommer med gode replikker og gode sange. De får mulighed for at spille store roller, så det bliver godt. Selvom historien også er alvorlig og omhandler den 11.september, hvorfor mange tror, at det er barsk fortælling, så er det også en historie om kærlighed og en by, der forenes. Når jeg ser forestillingen griner og græder jeg. Det er en forestilling, der rammer alle følelser og kan ses af næsten alle aldre, siger Rob Hartmann.