Konfliktvarslet til KL omfatter de stadioner og stadionanlæg, som de 56 superliga- og divisionsklubber anvender, og konfliktvarslet fremsendes i samarbejde med 3F, der også har medlemmer beskæftiget de pågældende steder.

FOAs konfliktvarsel gælder medlemmer, der arbejder som tekniske servicemedarbejdere og -ledere, københavnske specialarbejdere, serviceassistenter og ikke faglært rengøringspersonale.

Det er Divisionsforeningen, der er i konflikt mod fodboldspillerne i Spillerforeningen, fordi klubberne vil have mulighed for at tilbyde lavere mindstelønninger. Spillerforeningen er medlem af LO, så det er de grundlæggende konfliktregler på arbejdsmarkedet, der træder i kraft.

Når FOA sender varslet om sympatikonflikt til KL, så skyldes det, at næsten alle stadionner- og stadionanlæg, som klubberne i Divisionsforeningen anvender, ejes af de enkelte kommuner.

Konflikten vil omfatte alle arbejdsopgaver, der ”hidrører fra og er bestemt for” Divisionsforeningens medlemmer. Det kan være alt fra at kridte banen op til at rydde op og gøre rent efter tilskuerne.

”Det er usædvanligt, at FOA skal til at støtte fodboldspillere. Men det er det rigtige at gøre. Når arbejdsgivere meget groft spekulerer i at sætte mindstebetalingen ned og samtidig forlanger mere af den enkelte, så er det en klassisk sag mellem lønmodtager og arbejdsgivere. Her er vi både moralsk og via vores medlemskab af LO forpligtet til at støtte lønmodtagerne, altså fodboldspillerne,” siger forbundsformand Dennis Kristensen.

Fodboldspilleres mindsteløn er i dag 17.700 kr. om måneden. Divisionsforeningen vil have det beløb sat helt ned til 3.400 kr. om måneden under specielle forhold. Spillerforeningen kalder forslaget for løn-dumping.Forhandlingerne mellem Divisionsforeningen og Spillerforeningen er stort set kørt fast i Forligsinstitutionen.

En konflikt i dansk fodbold kan bryde ud fra den 19. august, hvis ikke Forligsmanden udsætter den.