Sygeplejerskerne har i den her uge optrappet konflikten igen ved at udtage flere regioner til at strejke. Det er Dansk Sygeplejeråd, som for fire uge i træk har optrappet konflikten.


Der er stadig ingen politisk indblandelse, og konflikten er gået i baglås, hvilket udtrykker kompleksiteten i uenighederne.

– Så længe arbejdsgivere og politikere bliver ved med at stikke hovedet i busken, har vi ikke andre muligheder end at stramme skruen. Derfor intensiverer vi nu strejken yderligere ved at udtage 315 af de sygeplejersker, som hver dag er med til at sikre, at kommunen er klar til at tage over, når patienter udskrives fra sygehuset, udtrykker Grete Christensen.


Fra 31. august vil der være yderligere 315 sygeplejersker, som nedlægger arbejdet på ubestemt tid. Der er i øjeblikket snart 5000 sygeplejersker, som er blevet udtaget til strejke siden konfliktens start.

– Det gør altid ondt, når sygeplejerskerne strejker, fordi vi ikke kan undgå, at det også går ud over borgere og patienter. Derfor håber jeg også, at dem, der sidder med nøglen til en løsning, efterhånden har forstået alvoren, udtaler Grete Christensen, der er formand for Dansk Sygeplejeråd, i en pressemeddelelse.

Det er særligt sygeplejerskerne i kommunerne, der bliver ramt den her gang. De kommer fra visitationsafdelinger eller hjemmesygeplejen og har ansvar for overgangene fra sygehus til kommune.
Formålet med udtagelsen er at ramme bredest, mens der bliver udtaget så få sygeplejersker, som det kan lade sig gøre.

Med den nye strejkeudvidelse vil der samlet set være ca. 6.200 sygeplejersker, som strejker fra udgangen af august. I det tal er fratrukket de sygeplejersker, som alligevel ikke kunne strejke, fordi deres arbejdspladser ikke har nok fastansatte sygeplejersker til at dække nødberedskabet.


Oprindeligt blev der udtaget ca. 5350 sygeplejersker. Det er siden reduceret til ca. 4750 pga. de undtagelser fra strejken, som er nødvendiggjort af dårlig bemanding.


Det antal er nu blevet øget over fire omgange:
• Den 12. juli blev der udtaget yderligere 703 sygeplejersker, som strejker fra den 10. august.
• Den 19. juli blev der udtaget 225, som strejker fra den 17. august.
• Den 27. juli blev der udtaget 215, som strejker fra den 25. august.
• Og i dag er der så udtaget 315 ekstra sygeplejersker, som strejker fra den 31. august.

Fra et lokalt perspektiv er der i Fredericia lige nu 90 sygeplejersker, der strejker.