FHK blev godt og grundigt ydmyget, da de gæstede Mors-Thy torsdag aften. Efter en rædderlig første halvleg, hvor intet fungerede, endte fredericianerne med at tabe med de ydmygende cifre 37-24.

FHK skulle torsdag aften på langfart til Thisted, hvor Mors-Thy skulle ventede efter en lang bustur, og det blev uden Thorsten Fries ombord i bussen, da han er kommet galt afsted med foden til træning. Også Kasper Young var ude af truppen, da han har rygproblemer, og med i stedet var U19-keeperen Rasmus Storm og Nikolaj Petersen.

Fraværet af Fries, der målt på redningsprocenter hidtil har været den fjerdebedste keeper i ligaen i denne sæson, gjorde at Emil Tellerup startede inde. Han fik en skidt start, hvor han blev skudt helt og aldeles i sænk. Boldene pev ind bag ham, og det var ikke fordi han fik mege hjælp af forsvaret, der var hullet som en si og hang efter Mors-Thy konstant.

I angrebet forsøgte Gudmundur Gudmundsson sig hurtigt med syv mod seks, da det normale angrebsspil heller ikke fungerede, men heller ikke syv mod seks hjalp. Til gengæld hjalp det på at tilspille sig chancer, imodsætning til i seks mod seks, men chancerne blev brændt. Derfor kom Mors-Thy foran med 5-0 efter ni minutter. Gudmundsson forlangte timeout, men lige lidt hjalp det.

adp-as.dk

Måltørken blev brudt efter 11 minutter, da Nikolaj A. Nielsen fik bolden i kassen, men det gav ikke igen opblomstring. FHK fortsatte med at lave fejl på stribe. Gudmundsson forsøgte sig med at rokere om i angrebet, men lige lidt hjalp det. 17 minutter inde i opgøret var hjemmeholdet foran med 12-3 og godt i gang med at ydmyge de fredericianske gæster, der ikke mødte nogen gæstfrihed i Thisted.

En af dem, der fik chancen i første halvleg, da korthuset var ved at falde sammen, var Nikolaj Petersen, der fik bidraget med et par mål, men også ved andre lejligheder viste, at han har mangler til at være med på dette niveau. FHK fik dog standset blødningen i takt med, at Mors-Thy samtidig begyndte at slække på koncentrationen. Det betød derfor, at Mors-Thy ikke fortsatte med at udbygge føringen, som det havde været tilfældet i det meste af første halvleg. 

Stillingen ved pausen var 18-8 til Mors-Thy, og reaktionen fra de omkring 35 medrejsende fans fra HK Ultras var klar. Deres banner blev pillet ned for at sende et signal om, at de langt fra var tilfredse, og i omklædningsrummet talte Gudmudnur Gudmundsson formentlig også med store bogstaver. Det hører til sjældenhederne, at alle markspillere går med i omklædningsrummet i pausen, men selv spillere som Mads Lenbroch og Mads Christiansen, der slet ikke havde været på banen i første halvleg, gik med i omklædningsrummet og først efter fem minutter inde begyndte FHK-reserverne at lave skud i pausen, som det normalt hører sig til.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

I anden halvleg var løbet kørt for FHK, der til gengæld heller ikke lagde sig fladt ned og slog op i banen. Der var en lyst til at revanchere indsatsen, som ikke var håndboldligaen værdig i de første 30 minutter. Særligt Reinier Taboada fik skudt hul på bylden, men det var for sent, og det var urealistisk at hente forspringet på ti mål.

Midtvejs i anden halvleg var Mors-Thys føring på 26-18, men så begyndte FHK at falde i niveau angrebsmæssigt. Det straffede Mors-Thy prompte, og symbolsk for ydmygelsen af FHK scorede Mors-Thys keeper, Rasmus Henriksen, to gange i træk, da han kastede bolden ind i et tomt FHK-mål. Som følge af det uskarpe angrebsspil kom Mors-Thy foran 33-21 med syv minutter tilbage af opgøret, og det gav debut til FHK’s Rasmus Storm, der stod den sidste del af kampen, som endte med en sejr til hjemmeholdet på 37-24.