FC Fredericia kan matematisk ikke længere nå en af de to øverste placeringer i NordicBet Ligaen. Det står fast efter, at fredericianerne tabte 3-1 på udebane til Hvidovre.

FC Fredericia skulle onsdag aften forsøg at holde liv i det spinkle håb op om oprykning, og ikke mindst slutte sæsonen acceptabelt af. Det var stadig uden Jeppe Gertsen i startopstillingen, men til gengæld var Mathias Kristensen med igen, og han afløste Samson Iyede, hvilket gav rokeringer. Helt på top startede Patrick Egelund, og Kristian Kirkegaard gik fra den offensive midtbane til at indtage sin vane position på højrekanten, mens Peter Makrillos spillede en anelse længere fremme på banen, end mod Nykøbing.

Det var sidste udkald i forhold til oprykningen. FC Fredericia skulle vinde, hvis håbet skulle holdes live, og det startede også godt. FC Fredericia havde spilovertaget, men det var Hvidovre der kom foran på deres første chance efter otte minutter. Tobias Thomsen satte hovedet på et indlæg fra Marcus Lindberg, og den kyniske Hvidovre-angriber fik sikkert scoret til 1-0.

Få minutter senere var Thomsen på spil igen. Martin Spelmann var denne gang arkitekten bag, men denne gang scorede Thomsen ikke. FC Fredericia fortsatte dog med at dominere kamp spillemæssig, men efter 29 minutter var Hvidovre igen på spil. 

Oscar Hedvall fik ikke lapperne på en løs bold, men det gjorde i stedet Tobias Thomsen, der fik skudt bolden under Hedvall, men bolden ramte stolpen, og så kunne FC Fredericia cleare bolden til hjørnespark. På hjørnesparket steg Tobias Thomsen til vejrs og headede hjemmeholdet foran med 2-0.

http://adp-as.dk

Efter 2-0-målet gik gassen lid af ballonen for FC Fredericia. Der var ikke samme massive spilovertag, men til gengæld blev der skudt lidt mere på mål. En af dem, der gjorde det, var Peter Makrillos efter 38 minutter. Australieren fik bolden på kanten af feltet, og med et velplaceret spark forsøge han at score i det lange hjørne, men bolden sneg sig forbi mål. Det var det tætteste FC Fredericia kom på en reducering i første halvleg.

Starten af anden halvleg blev en tam affære. FC Fredericia havde ikke samme initiativ, og reaktionen blev klar efter 56 minutter. FC Fredericias cheftræner, Michael Hansen, foretog en dobbelt udskiftning. Ud gik anfører Christian Ege og Patrick Egelund, og ind i stedet kom Samson Iyede og Marcus Hannesbo, der skulle give nyt liv offensivt.

Indskiftningen nåede dog ikke at få effekt. Efter en times spil kom Hvidovre foran 3-0. Alexander Jensen ville spille bolden bolden tilbage til målmand Oscar Hedvall, men målmanden gled og så røg bolden ind i eget net, og dermed syntes løbet kørt for FC Fredericia.

Med 21 minutter tilbage af opgøret ar FC Fredericia tæt på at få reduceret. Det skete, da Iyede fik bolden i dybden, men afslutningen gik ikke i mål. Få minutter senere burde FC Fredericia have scoret. Kristian Kirkegaard drev bolden fremad banen, og spillede Alexander Jensen i feltet. Jensen burde have skudt på kassen i en fri position, men han spillede i stedet Makrillos, der ikke fik afsluttet ordentligt.

Imellemtiden fik FC Fredericia fik skiftet yderligere ud. Ind kom Jeppe Gertsen og Nicolaj Ritter, der afløste Oliver Olsen og Anders Holvad, og efterfølgende kom også Andreas Lausen ind i stedet for Mathias Kristensen.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

I det 87. minut fik FC Fredericia reduceret. Det skete da Alexander Jensen bankede et frispark mod mål, og forsøget kunne Hvidovres keeper, Filip Djukic, ikke holde. Returbolden havnede hos Nicolaj Ritter, der sikkert reducerede til 3-1, men det ændrede ikke på udfolde. De 1.170 tilskuere, hvor størstedelen holdt med Hvidovre, kunne tage hjem med smil på læben, da hjemmeholdet i sikker stil endte med at vinde 3-1.

Dermed har FC Fredericia nu udspillet deres rolle endegyldig i oprykningsræset. Næste gang FC Fredericia skal i aktion er på mandag på Monjasa Park mod AC Horsens.