FC Fredericia er under nedrykningsstregen, og med et kampprogram, hvor man kun møder hold i den øverste del af tabellen i resten af 2022, ser det problematisk ud på den korte bane.

At FC Fredericia ville ligge under nedrykningsstregen efter 14 kampe havde været utopi at tro før sæsonen, men FC Fredericia er røget ned i et lidt af hul pointmæssigt. I det store hele er det ikke, fordi FC Fredericia har leveret deciderede jammerlige indsatser i alle 14 kampe. Det er sket enkelte gange, at korthuset er faldet sammen og det har set skidt ud. Det skete mod Nykøbing på hjemmebane og på udebane mod Hillerød.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Det store problem for FC Fredericia har været mærkværdige individuelle fejl, der er opstået ud af det blå. Spillet mellem feltene har ikke givet anledning til faresignaler, hvis man ser det på det overordnet. FC Fredericia har vist fremgang i spillet, men der mangler at komme et output. Den sidste skarphed foran mål manglede, og målt på store chancer burde FC Fredericia have vundet mod Hobro i søndagens opgør. Adam Jakobsen og Frederik Carstensen havde to helt frie chancer i første halvleg, og det burde have været nok til at lukke opgøret.

Til gengæld skete der noget, der kan give selvtillid. For blot tredje gang i NordicBet Ligaen i denne sæson holdt fredericianerne nullet. I åbent spil var Hobro ikke nogen trussel for FC Fredericias defensiv, der stod godt imod. Jeppe Gertsen og Erik Nissen har fundet ind i et godt makkerskab, men bedst som det lignede en fejlfri kamp i forsvaret, opstod der huller i det, da netop Nissen blev taget ud. Jeppe Brinch kom ind i stedet, og det om det var hans skyld skal være usagt, men to gange i de sidste ti minutters tid var uopmærksomhed ved at give to friløbere til Hobro. Kastanjerne blev reddet ud af ilden, og FC Fredericia fik holdt nullet, men med tre kampe tilbage af efteråret, hvor mostanderne er Hvidovre på andenpladsen, Næstved på tredjepladsen og FC Helsingør på sjettepladsen, var det en stor bet, at FC Fredericia ikke hentede en sejr og kom over nedrykningsstregen inden det svære slutprogram.

UB = Uden for bedømmelse (ikke nok på banen)
00 = Dumpet
02 = Bestået
4 = Jævn god præstation
7 = God præstation
10 = Flot præstation
12 = Fremragende præstation

Valdemar Birksø (7 – man of the match): Udstrålede stor sikkerhed, og diskede op på vigtige redninger i anden halvleg.

Oliver Olsen (7): Pålidelig defensiv, og en af de bedste offensivt. Burde have været noteret for oplæg til et mål, da Carstensen brændte helt fri efter et indlæg fra Olsen.

Jeppe Gertsen (4): Udviste stor sikkerhed i de omkring første 75 minutter, men det blev lidt shaky i to situationer i slutfasen.

Erik Nissen (7): Fortsatte den opadgående formkurve og var igen sikker i indgrebene. Havde derudover en forholdsvis stor chance i anden halvleg på et hovedstød.

Frederik Christensen (4): Ikke markant offensivt, men lukkede fint af defensivt.

Mikkel Wohlgemuth (4): Gjorde det forventede og leverede en solid arbejdsindsats, men skinnede ikke igennem med bolden.

Simon Bækgård (4): Som sædvanligt var der ikke en finger at sætte på arbejdsindsatsen, men havde mangler i spillet med bolden.

Patrick Egelund (4): Var med i en del gode ting i første halvleg, men faldt i niveau efter pausen og blev taget ud.

Mathias Kristensen (4): Var manden bag frispilningen til Adam Jakobsen, som burde have scoret. Det meste af FC Fredericias offensiv gik igennem ham.

Frederik Carstensen (02): Den chance han brændte i første halvleg skulle han ganske enkelt score på. I slutfasen havde han et godt langskud, der var tæt på at gå ind.

Adam Jakobsen (02): Manglede et slutprodukt. På en bedre dag havde han scoret på den frie chance, som han fik.

Indskiftninger:

Frederik Heiselberg (UB): Spillede ikke nok.

Andreas Lausen (UB): Spillede ikke nok.

Jeppe Brinch (UB): Spillede ikke nok.

Nicklas Røjkjær (UB): Spillede ikke nok.